Alison više nije najskuplji, Čelsi probio granicu!

Autor:

"Plavci" sada imaju najskupljeg golmana sveta. I sve to pokreće lavinu transfera...

Liverpul je 18. jula odlučio da im je dosta više golmanskih grešaka, pa je 'platio šta košta' i Romi poslao 67 miliona britanskih novčanica za dolazak brazilskog golmana Alisona koji je tako srušio dugogodišnji rekord Điđija Bufona i postao najskuplji čuvar mreže.

Ipak, samo na 20 dana...

Čelsi je ove večeri dogovorio transfer španskog golmana Kepe Arizabalage (23) iz Bilbaoa za koga će platiti vrtoglavih 71 milion funti!

"Plavci" su se na ovaj korak odlučili u stisci s vremenom, Tibo Kurtoa ih uslovljavala odlaskom u Real Madrid i ne želi da trenira, dok je do kraja prelaznog roka u Premijer ligi ostalo svega 48 sati što znači da inostrani klubovi koriste taj problem Engleza...

Roman Abramovič i njegovi saradnici procenili su da u Kepi vide naslednika Kurtoe i načinili su ga najskupljim golmanom ikada - plativši njegovu otkupnu klauzulu.

Španski mediji su već snimili Kepu, koga je Real Madrid tražio prethodnih godinu dana i odustao od njega kada je golman potpisao novi ugovor, kako se na aerodromu sprema na polazak u London pošto je sve dogovoreno s Čelsijem.


Ovo će "otključati" i transfer Kurtoe u Real, ali i pozajmicu Kovačića u Čelsi, što je bila ideja "plavaca" kako bi popustili u pregovorima oko Belgijanca.
Mladi čuvar mreže Bilbaoa, koji mnoge podseća na Jana Oblaka, ponikao je u omladinskoj školi ovog kluba i ujedno je njihov najveći transfer do sada.

Pune dve godine je startni golman svog tima, a mnogi se neće složiti u odluci Čelsija da za golmana bez pravog iskustva, pre svega međunarodnog, potroši ovoliki novac, dok će za Kurtou dobiti svega od 25 do 35 miliona evra.

Ipak, to je moderni fudbal...

Povezano

Sve vesti