MONDO/Tanjug

Stiže poseta pritvorenim huliganima "Torcide"

Autor:

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova (MVEP) objavio je danas da će predstavnik hrvatske ambasade u Srbiji posetiti sutra navijače Hajduka koji se nalaze u pritvoru u Beogradu.

2
A- A A+
Ovo je ispisano na pumpi kod Vrčina Foto: MONDO/P. V. Ovo je ispisano na pumpi kod VrčinaHrvatski diplomata obićiće 13-oricu navijača "torcide" u okružnom zatvoru u Beogradu, gde im je određen pritvor do 30 dana, prenela je Hina.

U MVEP kažu da je uprava zatvora potvrdila da je svim pritvorenim hrvatskim državljanima omogućen kontakt s porodicama i advokatom te da niko nije zatražio konzularnu pomoć.

Ambasada je u stalnom kontaktu s advokatom hrvatskih državljana i nema informacije koje bi ukazivale na eventualno kršenje njihovih prava, saopštio je MVEP, a prenela Hina.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv 13 huligana Torcide koji se sumnjiče za teške krađe i ugrožavanje sigurnosti na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice.

Nakon saslušanja osumnjičenih koji su privedeni u subotu, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor, a sud je taj predlog prihvatio i u nedelju im odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Pir hrvatskih huligana usred Srbije!

Povezano

Sve vesti