Šteta: Onaj Čaba iz polufinala uzeo bi bronzu!

Autor:

Naš plivač završio je kao peti u finalnoj trci na 50 metara prsno, sa osetno slabijim vremenom u odnosu na polufinale.

3
A- A A+

Čaba Silađi je peti u Evropi!

Iako smo navikli da se radujemo i brojimo samo medalje koje naši sportisti osvoje na velikim takmičenjima, uspeh koji je naš 28-godišnji plivač ostvario danas na Evropskom prvenstvu u Glazgovu ne samo da je vredan pomena...

...već i svakog poštovanja!

Međutim, rezultati govore i da bi vreme ostvareno u polufinalu (26,99), našem nacionalnom rekorderu donelo bronzanu medalju.

/Ovo je realnost: Isplivao nacionalni rekord Srbije, završio kao 15. u polufinalu/

Plivajući u stazi broj tri finalne trke na 50 metara prsnim stilom, naš olimpijac završio je kao peti u vremenu 27,20 i zabeležio jedan od boljih rezultata tokom karijere započete 1997. treninzima na bazenu Gimnazije u Bečeju gde je uporedo trenirao i vaterpolo.

Zlato je, prema očekivanjima, osvojio neprikosnoveni Adam Piti u vremenu 26,09!

Aktuelni svetski rekorder u ovoj disciplini (25,95, Budimpešta 2017), 23-godišnji olimpijac iz Stafordšira, "ostavio je" srebrnog Italijana Fabija Skocolija za sedam desetinki (26,79), a bronzanog Slovenca Džona Petera Stivensa skoro za pun sekund u samo jednoj dužini olimpijskog bazena.

Stivens se na postolje popeo vremenom 27,06, što je sedam desetinki lošiji rezultat od Silađijevog u utorak pre podne (26,99).Uskoro opširnije...

Povezano

Sve vesti