Barna oborio Čavićev rekord i – ispao!

Autor:

Srbija ima novi nacionalni rekord na 50 metara slobodnim stilom, međutim to vreme nije bilo dovoljno za plasman u finale na Evropskom prvenstvu.

Najbolje vreme u istoriji srpskog plivanja na 50 metara slobodnim stilom nije bilo dovoljno za plasman u finale Evropskog prvenstva u Glazgovu.

To je zabrinjavajuće.

Ali, u isto vreme, novi nacionalni rekorder u najbržoj olimpijskoj disciplini ostvario je veliki napredak u odnosu na debi na evropskim prvenstvima u Londonu 2016. i nagovestio da ono pravo tek dolazi.

To je ohrabrujuće.

andrej barna Foto: MN PressMalo nakon što je Čaba Silađi propustio priliku da osvoji bronzu u finalu na 50 metara prsno, mlada nada našeg plivanja Andrej Barna poništio deset godina star rekord Milorada Čavića na 50 metara slobodno (22,29, Misuri 2008) i dužinu olimpijskog bazena preplivao za dve stotinke brže - 22,27.

To je, ma kako čudno zvučalo, bilo dovoljno za sedmo mesto u njegovoj polufinalnoj grupi, a 15. poziciju ukupno.

Finalna trka na 50 metara slobodnim stilom održaće se u četvrtak od 16.50.

Barna, 20-godišnji Subotičanin koji se već neko vreme školuje u SAD gde i trenira, napravio je ozbiljan napredak u odnosu na debi na evropskim prvenstvima, kada je u Londonu 2016. isplivao 23,02 i završio kao 35. u ovoj disciplini.

Utoliko - bravo, Andrej!

Povezano

Sve vesti