SASTAV PARTIZANA: Zakarić počinje!

Ovo je očekivani tim Partizana koji će u četvrtak istrčati na teren stadiona "Rajt tu drim park" u Farumu.

SASTAV PARTIZANA: Zakarić počinje! Foto: MN Press

/od reportera Monda iz Danske/

Da li Partizan može bolje?

Crno-beli poručuju da mogu, dok navijači nadu polažu u novog trenera Zorana Batu Mirkovića. U njemu vide novu pokretačku snagu usnulog Partizana.

Prekretnica je svakako dvomeč sa danskim Nordsjelandom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Odnosno, prvi meč u predgrađu Kopenhagena – Farumu.

Od prvog trenutka kada je nekadašnji reprezentativac i legendarni fudbaler Partizana seo na vruću klupu "parnog valjka" na pleća mu se sručilo ogromno breme, jer je ekipa u Superligi uveliko posrnula, a uz to mnogi strepe i za Partizanovu evropsku budućnost, s obzirom na to da su crno-beli u 2. kolu protiv malo poznatog Trakaija imali velikih problema.

Krediti su potrošeni, pravo na grešku ne postoji.

Praktično, Mirković će debi na klupi imati u Danskoj. I već za prvu utakmicu pripremio je nekoliko iznenađenja u timu.

/IDEJA CRNO-BELIH: BEZ GOLA, PA REVANŠ/

/POJAČANJA? AKO ZATRAŽE.../

/MONDO UUU... U ŠVEDSKOJ/

Gol Partizana čuvaće Vladimir Stojković i oko golmana ne bi trebalo da postoji dilema u četvrtak uveče (19.45). U zadnjoj liniji na bekovskim pozicijama očekuju se – desno Nemanja R. Miletić i levo Nemanja G. Miletić.

Popularni "Nema" trebalo bi da dobije šansu pre Gabrijela Enakea, koji je takođe doputovao u Dansku. U sredini odbrane očekuju se Svetozar Marković i Mark Valjente.

Milan Smiljanić je bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Partizana u bledom izdanju protiv lučanske Mladosti. Ipak, povratnik među crno-bele verovatno će šansu čekati kao rezerva, dok će priliku dobiti Saša Zdjelar, ali i Nebojša Kosović.

Ukoliko se Mirković odluči da utakmicu počne s jednim napadačem (bliži je toj varijantu), najistureniji fudbaler Partizana protiv Nordsjelanda biće Rikardo Gomeš.

Iza njega trebalo bi da dejstvuju – u sredini Danilo Pantić, desno Marko Janković i levo Goran Zakarić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine imaće priliku da debituje za Partizan, ali ne i na poziciji desnokrilnog napadača, koju više voli i na kojoj se dokazao u Premijer ligi BiH.

Poslednju reč, ipak, daće trener Partizana Zoran Mirković.

Povezano

Sve vesti