Ivana i Dragana: Spremne za finale

Autor:

Srpske atletičarke ispunile cilj u kvalifikacijama na Evropskom prvenstvu i u subotu će se boriti za medalju

Ivana Španović izborila je finale Evropskog prvenstva u berlinu u skoku u dalj, gde brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Amsterdamu, a plasman među 12 najboljih u bacanju diska izborila je I Dragana Tomašević.

Ivana je u kvalifikacijama imala najbolji rezultat 6, 84 metara, koji je zabeležila u trećoj seriji od 6.84 metara.

"Volim da skočim iz prvog skoka normu, ali sam napravila prestup. Drugi skok takođe nisam uspela da ostvarim, a kada sam videla da ostale devojke skaču dobro, nisam ništa želela da prepustim slučaju i iz trećeg sam uspela. U svakom slučaju, prvi i treći skok pokazuju da sam blizu nivoa na kom treba da budem i biću maksimalno spremna za finale", rekla je Ivana.

MILICA: FENOMENALNO ISKUSTVO

Osim Ivane u kvalifikacijama skoka u dalj nastupala je i Milica Gardašević koja je skokom od 6.26 metara u ukupnom plasmanu zauzela 21.mesto. "Tokom sezone sam imala dosta problema sa povredom pete i meni je nagrada što sam se pojavila na EP. Ponosna sam na sebe, ovo je bilo fenomenalno iskustvo. Bila sam najmlađa ovde, ugledam se na sve ove devojke i čast mi je da sam skakala sa njima", rekla je 19-godišnja Milica nakon prvog nastupa na velikom seniorskom takmičenju.

Dragana Tomašević je u kvalifikacijama bacanja diska zauzela deseto mesto, rezultatom 57.77 metara, koji je ostvarila u prvoj seriji.

Norma je bila 58.50 metara, a prebacilo je sedam atletičarki.

"Zadovoljna sam plasmanom u finale, to je bio i cilj. Moglo je i bolje. Ovo je moje šesto EP, peto finale. Nadam se da će biti dosta bolji rezultat u subotu, imam dosta vremena da se oporavim i spremim i što bolje dočekam finale", rekla je Dragana.

Finale skoka u dalj je u subotu od 20.05 časova, dok je borba za medalje u bacanju diska istog dana od 20.20 sati.

Povezano

Sve vesti