• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisano: Aerodrom Niš u državnom vlasništvu

Izvor Tanjug

Potpisan je ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću za aerodromske usluge “Aerodrom Niš”, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

 Aerodrom Niš u državnom vlasništvu Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ugovor su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Mihajlović je istakla da je "Aerodrom Niš" od strateškog značaja za Srbiju, kao alternativni aerodrom beogradskom i rezervni centar kontrole letenja iz sistema SMATSA, zahvaljujući, kaže, novom tornju kontrole leta koji će biti izgrađen u Nišu.

"Prenosom upravljanja na Vladu Srbije, biće omogućeno normalno funkcionisanje niškog aerodroma i obezbeđena sredstva za investicije koje će omogućiti dalji razvoj niškog aerodroma, kako bi i u budućnosti bio jedan od vodećih u ovom delu regiona”, kaže Mihajlović.

Ona podseća da je Vlada Srbije odluku o prenosu osnivačkih prava sa JP “Aerodrom Niš” na Republiku Srbiju donela nakon višegodišnjih molbi Grada Niša i menadžmenta aerodroma da pomogne dalji rad i razvoj niškog aerodroma, s obzirom na to da Grad Niš, kao vlasnik aerodroma, ne raspolaže neophodnim finansijskim sredstvima.


Kako se navodi u saopštenju potpredsednice Vlade, Srbija je u prethodne četiri godine pomogla niški aerodrom sa ukupno 9,8 miliona evra, od čega je 3,6 miliona evra pomoć u novcu i opremi koju je Aerodrom „Konstantin Veliki“ dobio od vazduhoplovnih preduzeća i institucija u vlasništvu države.

Broj putnika na niškom aerodromu u periodu 2014 do 2017. povećan je 248 puta, sa 1.335 putnika u 2014. na 331.582 u 2017, a prevoz robe devet puta, sa 284 tone na 2.542 tone.

Vučić ljut: Evo vam aerodrom, pa upravljajte!

Tagovi

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fifi

U ovom slucaju vise se moze investirati...Drzava kad preuzme to je odlican potez.

mare

Odlican potez, drzava ce sad moci vise da investira u aerodrom.

Stefi

Na ovaj nacin drzava ce pomoci da aerodrom jos bolje posluje i ostvaruje dobit.

special image