STRAVIČNE scene iz Jemena (VIDEO)

Autor:

Najmanje 50 osoba je ubijeno, među kojima 29 dece, dok je 77 ranjeno u vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na prometnu pijacu na severu Jemena gde je prolazio autobus

12
A- A A+

UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ!

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš osudio je vazdušni udar koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom u kojem su u Jemenu u četvrtak poginule desetine ljudi i pozvao na "nezavisnu i brzu istragu".

"Generalni sekretar je naglasio da sve strane moraju stalno voditi računa o tome da poštede civile i civilne objekte u sprovođenju vojnih operacija", naveo je u saopštenju portparol UN, Farhan Hak, prenosi Rojters.

Jemenski Huti prihvatili su poziv iz Ujedinjenih nacija na nezavisnu istragu. "Prihvatamo poziv generalnog sekretara (UN) i spremni smo za saradnju", poručio je šef Vrhovnog revolucionarnog komiteta Huta Mohamed Ali al Huti, prenosi Rojters.

UŽAS: Napad na autobus pun dece, ima mrtvih

Izvor: Youtube/ITV News

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je na svom nalogu na Twitteru da je njhov tim u bolnici u Sadi izbrojao 29 tela dece, sve mlađih od 15 godina.

Izvor: Youtube/MSNBC

Njihov medicinski tim pružio je pomoć za 48 ranjenih osoba, među kojima je 30 dece.

Izvor: Youtube/Al Jazeera English

 U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je napala pobunjenike Hute koji su juče ispalili raketu na južni deo te kraljevine.

TRAGEDIJA SANA: Više od 200 mrtvih! (FOTO)

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

Huti, koje podržava Iran, kontrolišu većinu severnog Jemena.

Pokret Huti i Saleh su bili saveznici protiv međunarodno priznatog predsednika Jemena Mansura Hadija, ali se taj savez nedavno raspao i oni su se sukobili.

Predsednik Hadi je potom naredio vojsci da uz podršku Saudijske Arabije ponovo zauzme Sanu, koju kontrolišu Huti.

Saleh je 33 godine bio na čelu države do februara 2012. godine, kada je zbačen tokom "Arapskog proleća".

Povezano

Sve vesti