Stojković upozorava: Mečku da rodimo i u Beogradu

Prvi čuvar mreže Partizana hvali ekipu Nordsjelanda i ističe da će njegova ekipa za prolaz morati "mečku da rodi i u revanšu". U Danskoj je video oštriji Partizan...


Partizan je pobedio Nordsjeland (2:1) i tako se približio plej-ofu Lige Evrope, ali i najavio bolje dane za klub. I Vladimir Stojković, reprezentativni golman crno-belih, trijumf u Danskoj smatra veoma bitnim za sticanje gotovo iščezlog samopouzdanja kod saigrača.

Stojković je u četvrtak video "oštriji Partizan" nego što je bio u prethodnom periodu, a upravo je ta stavka najvažniji deo pobedničkog mentaliteta.

Zasluge za promene pripisao je i novom treneru Zoranu Mirkoviću.

"Kad krećeš ispočetka, otvaraš nove kredite, sledi privikavanje na nove zahteve i međusobno upoznavanje u sportskom smislu. Bitno je da je početak protekao u najboljem mogućem redu - pobedom. Bili smo agresivni na svakom deli terena, kompaktni i zato sam prezadovoljan."

Šta se promenilo dolaskom Mirkovića?

"Nema šta, novog šefa svi poznajete kao igrača i kao čoveka, a to kako je igrao za Partizan i reprezentaciju prenosi sad na nas kao trener. Sve je malo... U stvari, ne malo, nego dosta oštrije nego što je bilo. Prihvatili smo sve što je tražio."


Partizan je u Danskoj delovao više fajterski...

"Kad se kaže 'Mi smo Partizan‘ onda se podrazumeva da ste u svakom trenutku spremni da polomite i ruku i nogu za pobedu ili prolaz. U redu, može neko i da nas pobedi, ali taj mora da ima tri dana temperaturu posle toga. Bili smo agresivni na svakom deli terena, kompaktni i zato sam prezadovoljan."

Marko Janković: Ovo je potpis Bate Mirkovića

Partizan je na dobrom putu da prođe u plej-of?

"Ako se gleda la
ički - tako je. Ali, moraće još jedna mečka da se rodi. U Beogradu. To govorim zato da bih upozorio kako ne treba preskakati stepenike. Iako mnogima deluje drugačije, uveravam vas da je naspram nas ozbiljna ekipa, igraće napadački protiv nas. No, biće paklena atmosfera, nadam se da će svi biti uz nas. Eto kako se sve okreće."

Prvi put posle skorto godinu dana Partizan se vraća sa evrogostovanja kao pobednik?

"Digli smo se u pravom trenutku. Kako zbog igrača, tako i navijača, ali i samog kluba. Sad će i samopouzdanje porasti. Baš kao što ste i napisali - niko ne može da nam zabrani da verujemo."

Stojković je govorio i o mogućem duelu sa Bešiktašom.

"Pričao sam sa svim igračima i bilo kad da mi se ukaže prilika da ih posavetujem kažem im da nikad neće postati igrač ako stalno igrate protiv nekog tima slabijeg ranga. A Bešiktaš je baš velika prilika da se momci pokažu, na takvim mečevima se postaje fudbaler, tu može neko da vas vidi. Na ostalim, malo teže. I - nemaš šta da izgubiiš."


I Turke čeka velika borba u revanšu?

"To je ono što uvek priča. Fudbal se razvio do nivoa da nikog ne možeš sa sigurnošću pobediš, a kamoli 5:0, na primer. Nego, da mi prvo završimo revanš sa Nordsjilandom."

Golman Partizan govorio je i o svom kolegi Filipu Kljajiću...

"Kad se desilo ono što se desilo, rekao sam i stojim iza toga, da je jedan od naših najboljih golmana. Sad da birate koga da dovedete rekao bih - Kljaju. Čak i da sam ja otišao ili ako odem. Kad neko napravi grešku stalno je pod lupom, ali ona može samo da te napravi jačim. Najbitnije je da posle greške nastaviš. Ostaje samo pitanje kako izneti to. Da li glava da bude uspravna ili spuštena, što je gora opcija."

Kažeš, "ako odem"?

"A, nebitno je to. Govorio sam hipotetički. Pazite, u pozitivnoj smo priči klub i ja, nastavljamo već od nedelje na gostovanju Zemunu", završio je Vladimir Stojković.

Povezano

Sve vesti