Funkcionerima BiH islamisti prete sabljama!?

Autor:

Nepoznata osoba uputila je danas preteće SMS poruke nosiocima najviših funkcija pravosudnih institucija BiH.

2
A- A A+
BiH, Bosna i Hercegovina Foto: MONDO/Predrag Vujić

Prijem preteće poruke Srni su potvrdili predsednik Suda BiH Ranko Debevec, predsednik Visokog sudskog tužilačkog saveta (VSTS) BiH Milan Tegeltija, potpredsednik VSTS BiH Ružica Jukić, a poruku je, prema njenim rečima, primila i potpredsednik VSTS-a Jadranka Lokmić Misirača, te tužilac ovog tužilaštva Dijana Kajmaković.

"Pretnje su uputili nekakvi islamski radikalni krugovi koji prete sabljama i osuđuju na smrt. Ja sam odmah na tu poruku odgovorila. Ja se ne plašim tih kukavica, to je neki plaćenik koji očigledno dobija novac za preteće sadržaje, ali uskoro će takvi ljudi biti pohapšeni", istakla je Jukićeva u izjavi Srni.

Ona je naglasila da je ovo pokušaj zastrašivanja pravosuđa.

"Ako neko smatra da Ružicu Jukić treba ubiti, neka je ubiju - jednom se umire, ali se časno umire", poručila je Jukićeva.

Vehabije se gomilaju na granici sa Hrvatskom!?

Debevec je rekao da su ovakve prijetnje postale svakodnevnica, da se upućuju po "diktatu nekih političkih grupacija", te da te pretnje ne mogu uticati na njegov profesionalni rad.

Tegeltija je rekao da je preteća poruka upućena ne samo njemu, već i njegovoj porodici, te da se na osnovi sadržaja poruke može pretpostaviti da iza nje stoje neki "radikalni islamistički krugovi".

Sagovornici Srne su rekli da su o ovim porukama upoznati nadležni organi koji, kako su naveli, preduzimaju odgovarajuće mere, da bi bilo pronađeno lice koje je uputilo preteće poruke.

Povezano

Sve vesti