Ne svira Bajaga, ne sviramo ni mi!

Autor:

Bend za koji je navedeno da će biti "zamena" za Bajagu i Instruktore na festivalu u Hrvatskoj oglasio se na društvenim mrežama.

43
A- A A+

Dani piva biće održani početkom septembra u Karlovcu, a proteklih dana podigla se velika prašina oko najavljenog koncerta Bajage i Instruktora.

Prema pisanju hrvatskih medija, beogradski bend bio je jedan od hedlajnera, ali je koncert zakazan za 3. septembar otkazan usled negodovanja "branitelja", koji su vršili pritisak na organizatore.

Menadžer benda Gane Pecikoza rekao je Tanjugu da se o koncertu jeste pregovaralo, ali da nije bio zakazan, da nije bilo potpisivanja ugovora i da su se organizatori na kraju odlučili za drugu opciju.

Bajaga pred koncert u Puli: Lepo mi je u Hrvatskoj

Pošto je objavljeno da će Bajagu i Instruktore zameniti hrvatski pankeri Hladno Pivo, sada su se oni oglasili i naveli da ne žele da učestvuju na manifestaciji, barem ne na taj način.

"Kako je bilo pitanja vezanih za našu navodnu svirku u Karlovcu na Danima piva 3. septembra, o čemu su se juče raspisali razni mediji, odlučili smo da razbijemo dileme i trileme oko toga. Doći ćemo možda da popijemo pivo, ali nećemo svirati jer ne želimo da budemo ničija zamena. Dragi Karlovčani, vidimo se nekom drugom prilikom, živeli," napisali su članovi benda na zvaničnoj Facebook stranici.

Članovi Hladnog Piva su uz ovu objavu postavili i Bajaginu pesmu "Ovo je Balkan" i na taj način mu uputili jasnu poruku podrške.

Na sajtu manifestacije Dani piva još uvek piše da će 3. septembra, ipak, nastupati Hladno Pivo, zagrebački bend koji je u maju ove godine proslavio tri decenije od prvog koncerta.

Povezano

Sve vesti