Cirbes: Žestoka borba za svaki minut na terenu

Autor:

"Mnogo stvari mogu da kažem o mom povratku u Crvenu zvezdu, ali mislim da je rečenica koja obuhvata sve što bih želeo da kažem - vratio sam se kući", poručio nemački centar

12
A- A A+
zirbes cirbes Foto: MN Press

Crvena zvezda u letnjem prelaznom roku dovela je sedmoricu novih igrača. Preciznije, petoricu novajlija, jer su centri Dušan Ristić i Maik Cirbes povratnici.

Zajedno sa Majklom Odžom njih dvojica vodiće žestoku borbu za mesto u timu.

"Deluje mi da će biti teško na treninzima. Mislim da generalno imamo odličan tim, a osvrnuću se posebno na centarsku liniju. U rosteru su pored mene dva veoma dobra centra. Biće veoma teško za sve nas, ali to je odlično za tim. Borićemo se na treninzima za svaki minut na terenu i to garantuje da ćemo svakog dana napredovati", rekao je Cirbes u razgovoru za klupski sajt.

Nemac je igrao u Crvenoj zvezdi dve godine i nakon odlaska, najpre u Makabi iz Tel Aviva, pa potom u Bajern, ostao je u srcima navijača.

Njegov povratak dočekali su sa oduševljenjem, a i Cirbes ne krije da je srećan što će opet živeti u Beogradu.

"Mnogo stvari mogu da kažem o mom povratku u Crvenu zvezdu, ali mislim da je rečenica koja obuhvata sve što bih želeo da kažem - vratio sam se kući", istakao je Cirbes.

"Veoma sam srećan zbog povratka. Svakog leta sam dolazio u Beograd, a tako je bilo i ovog. Čim se ukazala mogućnost da se vratim u klub, to se odmah i dogodilo", rekao je nemački centar.

Od njegovog odlaska u Crvenoj zvezdi desilo se mnogo promena. Od igrača jedino je ostao Branko Lazić, pa će Cirbes, kao i ostali morati da se uklopi u novi tim i koncepciju igre trenera Milana Tomića.

"Trener i saigrači jesu novi i zbog toga mislim da u ovom trenutku ne treba mnogo da pričamo i da podižemo očekivanja na previsok nivo. Menadžment kluba je baš kao i svake prethodne sezone formirao sjajan tim. Sledi nam ulazak u dvoranu, mnogo rada i zaista verujem da će ovo biti odlična sezona za nas", rekao je Cirbes.

Povezano

Sve vesti