Košarkaši tzv. Kosova stigli na EP u Sarajevo

Autor:

Košarkaši tzv. Kosova koji učestvuju na Evropskom prvenstvu divizije B za igrače do 16 godina, u subotu oko 11 časova su doputovali u Sarajevo, nakon što su im odobrene vize

1
A- A A+
ABA liga koš pokrivalica Foto: MN Press

Mladi košarkaši samoproglašene republike Kosovo stigli su na Evropsko prvenstvo u Sarajevo nakon što im je Ministarstvo inostranih poslova BiH odobrilo vize za boravaku BiH, preneo je "N1".

 "Odmah večeras od 21 čas će odigrati prvu utakmicu. U nedelju je na Evropskom prvenstvu slobodan dan, pa će odigrati još jednu od dve zaostale utakmice", izjavio je Sejo Bukva, potredsednik Košarkaškog saveza BiH sarajevskim medijima.

Mladi košarkaši tzv. Kosova su u Grupi D zajedno sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Češke, Ukrajine, Belorusije i Švajcarske, ali nisu mogli da uđu u BiH, jer je Ministarstvo inostranih poslova, koje predvodi Igor Crnadak, odbilo da izda vize igračima.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zapretila je sankcijama Košarkaškom savezu BiH, a mladi košarkaši stigli su u Sarajevo tri dana nakon starta šampionata.

Povezano

Sve vesti