Umalo katastrofa! Ugašen požar kod Omiša

Kod mesta Lokva Rogoznica, nedaleko od Omiša, danas oko 14 sati izbio je požar koji je večeras stavljen pod kontrolu.

0
A- A A+

 Požar nadomak grada Omiša, najveći ove godine u Hrvatskoj, je pod kontrolom, izjavio je večeras hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević koji je obišao požarište.

Danas je na području mesta Lokva Rogoznica kod Omiša izbio požar u kojem je izgorelo oko 100 hektara borove šume i rastinja, a s vatrom se borilo 180 vatrogasaca, prenela je regionalna televizija N1, dodajući da se trenutno radi na saniranju požara.

"Imali smo danas ogroman požar, najveći požar ove godine, međutim od početka je jako puno snaga bilo na terenu. Vidim da je požar pod kontrolom", izjavio je Krstičević tokom obilaska požarišta u Lokvi Rogoznici, Medićima i Marušićima nedaleko Omiša.

Agencija Hina je prethodno prenela da je požar izbio u 13.45 sati u Lokvi Rogoznici, na predelu Ivašnjak gde je vatra zahvatila gustu borovu šumu i rastinje, i da na terenu nema povređenih.

Vatra se približila kućama iznad Jadranske magistrale koja je bila zatvorena na deonici Omiš - Dubci, a obilazno se vozi autoputem A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

Portal Dalmacija je objavio da je zbog brzog širenja požara vatra zahvatila dve cisterne Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vreme su pobegli pred vatrenom stihijom i niko od njih nije povređen.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti