Dragana šesta u Evropi, Hrvatica ispisala istoriju

Autor:

Peti put uzastopno zlato odlazi u Zagreb.

1
A- A A+

Očekivali smo da u subotnjim finalima navijamo za dve srpske atletičarke, ali smo zbog odustajanja povređene Ivane Španović ipak imali priliku da gledamo samo jednu - bacačicu diska Draganu Tomašević

Ona je u borbi za odličja imala zapažen nastup, posle četiri serije nalazila se na petoj poziciji (hicem od 58,94 metra), ali je ipak u preostala dva pokušaja bila neuspešna i završila je Evropsko prvenstvo u Berlinu kao šesta bacačica diska na kontinentu.

Zlato je i ove godine otišlo u Hrvatsku, gde će ga odneti najbolja tamošnja atletičarka, Sandra Perković.


Zagrepčanka rođena 1990. godine PETI put uzastopno je postala šampionka Evrope, hicem od 67,62 metra u pretposlednjoj, petoj seriji. Dok je finale odmicalo čekao se njen šampionski potez i dogodio se u kasnijoj fazi borbe za medalju.

Ovim uspehom Perkovićeva je postala prva atletičarka koja je pet puta uzastopno pobeđivala na Evropskim prvenstvima u bilo kojoj konkurenciji.

Srebro je u Berlinu pripalo Nemici Nadin Miler (63.00), a bronza njenoj zemljakinji, Šanis Kraft (62,46). One će i na pobedničkom postolju biti u drugom planu, iza atletičarke koja u ovoj disciplini vlada Evropom već osam godina.

Do ove večeri, Perkovićeva je trijumfovala u Barseloni 2010, Helsinkiju 2012, Cirihu 2014 i Amsterdamu 2016.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti