Granice: Kako da izbegnete najveću gužvu

Autor:

Auto-moto savez Srbije objavio je gde se najduže čeka, i koji su alternativni prelazi na kojima nema višečasovnog zadržavanja.

Granice: Kako da izbegnete najveću gužvu Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Špic letnje turističke sezone kao i vikend uslovili su duža zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, a najduže kolone su na Batrovcima gde se čeka više sati na izlazu iz Srbije, saopštio je AMSS.

I pored velikog napora granične policije, uz asistenciju saobraćajne policije, da rasterete pojedine granične prelaze preusmeravanjem saobraćaja na manje opterećene, konstantno jak priliv vozila uslovljava duža i višesetna zadržavanja na koje vozači moraju biti spremni.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na Batrovcima sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su višesatna, a kolone duge.

Treba koristiti prelaze Šid, Bačku Palanku, Sot, Bogojevo i Bezdan. Zadržavanja na Horgošu na izlazu iz Srbije su oko sat vremena.

Novi rekord na Horgošu

Osetno veći broj vozila je tokom dana moguć i na manjim graničnim prelazima kao što su Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš II, a na kojima je radno vreme od 7-19 časova, pa treba koristiti Kelebiju ili Bački Breg.

Zadržavanja do 45 minuta su trenutno na ulazu u Srbiju na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, koliko se beleži i na Špiljanima.

Na prelazima sa Makedonijom i Bugarskom zadržavanja su trenutno oko 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti