Muzika NEMA granice, hajde da to dokažemo!

Autor:

Bajaga i Hladno Pivo dobili poziv da zajedno nastupe, nakon skandala koji je izbio oko karlovačkih Dana piva!

Muzika NEMA granice, hajde da to dokažemo! Foto: MONDO/Stefan Stojanović/Goran Sivački

Organizatori Belgrade Beer Festa pozivaju bendove Bajaga i Instruktori i Hladno Pivo da naredne godine zajedno nastupe na festivalu!

Bajaga je najpre bio najavljen na Danima piva u Karlovcu, onda su se navodno pobunili takozvani "branitelji" i izvršili pritisak na organizatore.

Pošto je objavljeno da će Bajagu i Instruktore zameniti hrvatski pankeri Hladno Pivo, oni su se oglasili i naveli da ne žele da učestvuju na manifestaciji, barem ne na taj način.

Članovi Hladnog Piva su uz ovu objavu postavili i Bajaginu pesmu "Ovo je Balkan" i na taj način mu uputili jasnu poruku podrške.

Beer Fest 2018 - ceo program

"Žao nam je što je koncert Bajage i Instruktora otkazan u Karlovcu, ma koji da je razlog. Kada smo pokrenuli prvi Belgrade Beer Fest, 2003. godine, kao jedne od najzačajnijih intencija festivala stavili smo širenje tolerenacije i politiku pomirenja na ovim prostorima. Ponosni smo na ostvareni rezultat, ogromne posete festivalu iz svih krajeva sveta, a posebno na interakciju ljudi iz neposrednog okruženja države Srbije. Naravno, temelj cele te priče su izvođači. Tokom prethodnih petnaest godina mnogi bendovi iz Hrvatske i regiona su često svirali na našem festivalu, a organizovali smo i veliki koncert Prljavog Kazališta u BeogradskojAreni. Svi naši gosti su bili oduševljeni prijemom publike u Beogradu, gde su bili i biće dobrodošli! Takođe znamo da mnogi izvođači iz Srbije imaju divan doček na nastupima u Hrvatskoj, i tako treba i da ostane," saopštili su organizatori.

Bajaga pred koncert u Puli: Lepo mi je u Hrvatskoj

Bajaga i Instruktori su na Belgrade Beer Festu nastupali četiri, a Hladno Pivo pet puta.

"Nadamo se da će na Belgrade Beer Festu 2019. godine povećati taj broj nastupajući istog dana i tako poslati poruku da rock’n’roll ne poznaje nikakve granice, a muzika spaja ljude," zaključuju organizatori.

Povezano

Sve vesti