"Slatki" oproštaj (FOTO)

Autor:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova danas se pred odlazak iz zvanične poste Srbiji sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem oprostila u hotelu "Moskva" uz kolač "moskva šnit".

10
A- A A+


Zaharova je Dačiću zahvalila na tome kako je osmislio čitav program posete, koja je po njenim rečima bila neverovatna.

"Imala sam priliku i da radim i vidim onu pravu Srbiju koju ne vidim kada dolazim sa zvaničnom ruskom delegacijom. Obično sam samo na aerodromima i hotelima i zvaničnim događajima, a sada sam osim toga imala priliku da vidim i kako ljudi u Srbiji žive", rekla je Zaharova novinarima u Beogradu.

Ona je inače u petak posetila Sabor trubača u Guči, za koji je rekla da je neverovatna fešta i da su joj na saboru rekli da bi voleli da vide i ruske izvođače.


"Sabor je pun ushićenja i nadahnuća, spoj starih tradicija i modernosti koje privlače uglavnom omladinu. Na saboru su mi rekli da bi želi da vide ruske izvođače i grupu 'Lenjingrad'. Ja sam zvala Sergeja i rekao da je to interesantna ideja i da će možda sledeće gdine i biti ostvarena", kazala je Zaharova.

Ivica Dačić zahvalio je Zaharovoj na poseti koja je, kako je istakao, bila radnog karaktera u okviru političkih konsultacija o planu saradnje dva ministarstva.

Izvor: Tanjug

Zaharova: Vama ne bi smetala promena granice?


"Obavljene su radne konsultacije iz oblasti koje Zaharova vodi u ministarstvu u najširem smislu reči javna diplomatija", kazao je Dačić.

On je kazao da je poseta Zaharove privukla veliku medijsku pažnju i da je poseta doprinosi dobrim odnosima između dve države i dva naroda.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti