Povratak u budućnost, stvarno! (FOTO)

Autor:

Pogledajte ekipu filma nekad i sad, i podsetite se zanimljivosti o ovom hitu iz osamdesetih!

Čak 33 godine nakon prvog filma "Povratak u budućnost", ekipa se ponovo okupila!

Marti, Bif, Lorejn i Dok iz ovog serijala, odnosno glumci Majkl Džej Foks, Tom Vilson, Lea Tompson i Kristofer Lojd pozirali su zajedno na jednom događaju u Bostonu.

Majkl Džej Foks je dokaz da je optimizam NEIZLEČIV!

Pogledajte ih danas - "specijalna prilika", kao što je i napisao Lojd na Instagramu.

This was special.

A post shared by Christopher Lloyd (@mrchristopherlloyd) on

15 stvari koje niste znali o filmu

1. Idol tinejdžerki iz serije "Porodične veze" zamalo da se ne pojavi u prvom filmu, pošto se snimanje poklapalo sa snimanjem serije. Uloga je zatim otišla u ruke Erika Stolca, ali je on otpušten nakon pet nedelja jer je Robert Zemekis smatrao da nije dovoljno komičan u ulozi Martija. Originalni Mekflaj se vratio!

Raspored snimanja zato je bio paklen – svakog dana je Majkl od deset ujutru do šest popodne snimao "Porodične veze", a od pola sedam do pola tri ujutru "Povratak u budućnost". Trud mu se itekako isplatio!

2. Ideju za film o povratku u prošlost dobio je scenarista Bob Gejl kada je pronašao stari godišnjak iz srednje škole svog oca, i počeo da mašta o tome da li bi mislio da mu je otac "kul" i da li bi se tada družio sa njim.

3. Film je trebalo da se zove "Svemirac sa Plutona".

4. U oktobru 1985, ispred tržnog centra gde je sniman film zaista se pojavila gomila ljudi da bi videla da li će Marti "sleteti".

5. Ime tržnog centra se menja od "Twin pines" do "Lone pine", pošto se Marti zakuca u jedan od borova i na taj način izmeni budućnost.

6. Za ulogu Martija na audiciji je bio i Džoni Dep, dok su za ulogu Doka bili razmatrani Džon Litgau, Dadli Mur i Džef Goldblum.

7. "Juniverzal" je čitavih 40 puta odbio ovaj scenario pre nego što je pristao da snimi film.

8. Korišćeni automobil "DeLorean" je postao neverovatno popularan posle filma. Njegov tvorac Džon DeLorean poslao je zahvalnicu produkciji jer su odabrali baš njegov auto. Takođe, brojni brendovi dodatne opreme za kola počeli su da prave "aksesoar" kojim ste svoj "DeLorean" mogli da nabudžite tako da izgleda kao vremenska mašina.

9. Ni u jednom filmu nije objašnjeno kako su se Marti i Dok upoznali i počeli da se druže. Tek 2011. je scenarista Bob Gejl rekao da se Marti sa 13 godina ušunjao u Dokovu garažu, ovaj ga je zatekao i ponudio mu posao sa pola radnog vremena da bi mu pomagao u eksperimentima.

10. Marti u jednoj sceni okreće brojčanik na "CRM114", što je omaž spravi koja igra bitnu ulogu u filmu "Dr Strangelove" Stenlija Kjubrika.

11. Grad Hil Veli je set u studiju "Juniverzal", u kojem su snimani, između ostalog, prva epizoda "Zone sumraka", i filmovi "Kako ubiti pticu rugalicu", "Bafi ubica vampira", "Svemoćni Brus", "Gremlini" i "Betmen i Robin".

12. Biliju Zejnu je prvi deo bio filmski debi, dok se malecni Ilajdža Vud prvi put pojavio na velikom platnu u drugom delu.

13. U dva nastavka možete videti Flija iz RHCP, dok se ZZ Top pojavljuje kao bend u trećem delu.

14. Pošto se Glover posvađao sa produkcijom i napustio film, u drugom delu se umesto njega pojavio Džefri Vajsman. Nosio je masku i šminku i snimljen je naopačke kako bi publika mislila da je to i dalje originalni glumac. Glover je tužio produkciju i na sudu dobio odštetu zbog neovlašćenog prikazivanja njegovog lika.

15. Dok je u većini scena pogrbljen zato što su kamermani imali problema da njega i Martija "spakuju" u isti kadar. Foks je visok 164, a Lojd 185 centimetara.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti