Erdogan: Sve je to zavera!

Autor:

Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan izjavio da je drastičan pad vrednosti nacionalne valute lire rezultat političke zavere protiv njegove zemlje i poručio SAD da će njegov odgovor biti traženje novih tržišta.

8
A- A A+Svrha te operacije je poraz Turske u svim oblastima - od finansija do politike. Ponovo smo suočeni sa političkom zaverom, ali ćemo uz božju pomoć taj problem rešiti, rekao je Erdogan obraćajući se svojim pristalicama u crnomorskom gradu Trabzonu, preneo je Rojters.


Erdogan je danas saopštio da su mu Sjedinjene Države dale ultimatum da do prošle srede oslobodi pastora Endrjua Bransona ili će u protivnom uvesti Turskoj sankcije.

Erdogan pozvao građane: Menjajte zlato i $ za liruTurski sud to, međutim, nije uradio, već je samo Bransona iz zatvora prebacio u kućni pritvor, a Vašington je uveo sankcije dvojici turskih ministara i udvostručio carine na uvoz čelika i aluminijuma iz Turske.

Erdogan optužuje AmerikuAko je Vašington spreman da žrtvuje odnose sa Ankarom, Turska će reagovati prelaskom na druga tržišta, nova partnerstva i nove saveznike, na štetu onih koji su pokrenuli trgovinski rat protiv celog sveta, uključujući i Tursku, poručio je Erdogan.

Preostaje nam samo da kažemo zbogom onima koji odluče da žrtvuju strateško partnerstvo, koje postoji već 50 godina, kako bi zadržali odnose sa terorističkim grupama, zaključio je Erdogan.

Povezano

Sve vesti