"Leva" bezobrazluk kažnjava het-trikom

Autor:

Superkup Nemačke je pripao Bajernu.

Bajern je promenio trenera, a Niko Kovač klub, ali navike su ostale iste!

Hrvatski stručnjak je poslednju utakmicu na klupi Ajntrahta vodio upravo protiv Bajerna u finalu Kupa Nemačke, kada je na krilima balkanskog tandema "Rebić-Gaćinović" trijumfalno okončao boravak u Frankfurtu.

Isti takav početak je zabeležio na klupi bavarske imperije, koja je dobro zapamtila poraz u finalu, pa je večeras u Superkupu odlučila da pokaže kolegama iz Frankfurta ko je gazda u Nemačkoj. I to na njihovom stadionu.

AJNTRAHT - BAJERN 0:5 (0:2)
/Levandovski 21, 26, 54, Koman 63, Alkantara 85/

Niko Kovač se na startu sezone odlučio za siguran početak pa je postavio formaciju koja je u Minhenu postala "dogma" koju je jedino odbacio Pep Gvardiola.

U formaciji 4-2-3-1 sitna razlika je bila primetna u ofanzivnoj igri, pošto se Tomasu Mileru na poziciji "polutke" dodavao Tijago Alkantara i u suštini "obrtao" trougao u sredini koji je tako formirao formaciju 4-3-3 i sa dve "osmice" u sredini.

Naravno, trozubac u napadu "Roben-Levandovki-Riberi" je igrao po "navici", a odličnu partiju je na poziciji štopera pružio je mladi Niklas Šule, dok je debi zabeležio Leon Gorecka.

Ipak, glavna zvezda na terenu je bio Robert Levandovski.

Poljski "superstar" je na prljavu igru štopera domaćih Davida Abrahama odgovorio rutinskim "het-trikom", prvim u istoriji Superkupa, a po pogodak su još dodali Kingzli Koman i Tijago Alkantara za dominantan ulazak u novu sezonu.

U timu Ajntrahta od prve minute na terenu je bio Mijat Gaćinović, dok je Luka Jović u igru ušao u 76. minutu.

Povezano

Sve vesti