MONDO/Tanjug

Jenjava požar na grčkom ostrvu (VIDEO)

Autor:

Šumski požari koji su izbili na grčkom ostrvu Evija jenjavaju, ali još nisu pod punom kontrolom.

0
A- A A+
Grčka, Posidi, Xenia, Sitonia, plaže, more, plaža, leto Foto: MONDO portal / Marko Čavić


Vatrogasna služba je navela da u gašenju požara učestvuju dva aviona i četiri helikoptera, na stotine vatrogasaca i vojnika, preneo je AP.

Istovremeno, generalni sekretar za civilnu zaštitu Janis Tafilis proglasio je vanrednu situaciju o blasti Psahna na Eviji, gde su požari izbili, prenela je agencija ANA.

Požar je izbio u nedelju nešto posle 15 sati u borovoj šumi, a iz mera predostrožnosti bila su evakuisana dva sela i manastir.

Glavni put od 180 kilometara koji vodi kroz ostrvo bio je zatvoren za saobraćaj u oblasti koja je u blizini požara, saopštila je policija.

Policija je pozvala ljude koji žele da iz severnog dela Evije stignu do Atine koriste trajekte koji su radili celu noć, preneo je AP.

OPET požari u Grčkoj! (VIDEO)

Vatrogasna brigada saopštila je u nedelju da su žitelji sela Kontodespoti i Stavros u centralnim delovima Evije, oko 70 kilometara od Atine, evakuisani iz predostrožnosti, prenosi Rojters.

"Vatra je zahvatila veliko područje", rekao je predsednik opštine Dirfije-Mesapije kojoj pripadaju ova sela Jorgos Psaras.

Požar je gasilo 62 vatrogasaca sa 28 vatrogasnih vozila.

Evo kako je bilo juče:

U požaru u selu Mati nedaleko od Atine u julu nastradalo je 95 ljudi. Danas je preminuo 63. godišnji muškarac, koji je bio hospitalizovan posle požara i on je 95. žrtva.

NOVI SNIMCI: Kuda vatra prođe - Grčka iz vazduha

Tagovi:

Povezano

Sve vesti