"Vukao" je Hrvate do finala SP, pa se povukao

Autor:

"Mesec dana u Rusiji, kao i dočeci, ostaće najlepša uspomena moje karijere", napisao je hrvatski napadač u oproštajnoj poruci.

4
A- A A+
Mario Mandžukić Foto: MN Press

U finalu Svetskog prvenstva je dao gol protiv Francuske za 2:4 i za kratku nadu Hrvata, dvadesetak minuta pre kraja. U polufinalu je postigao gol odluke, na početku drugog produžetka protiv Engleske. U četvrtfinalu je asistirao Andreju Kramariću za brzo izjednačenje protiv Rusa...

Mario Mandžukić (32) bio je jedan od heroja hrvatskog uspeha na Mundijalu u Rusiji i pamtiće se način na koji se borio, kako je igrao i koliko je doprineo osvajanju medalje vicešampiona sveta.

Mesec dana posle Svetskog prvenstva, iskusni napadač odlučio je da se povuče kad je najlepše.

Posle 89 nastupa i 33 gola za Hrvatsku, napadač Juventusa procenio je da je bilo dosta i oprostio se od reprezentacije, u čijem je dresu debitovao 2007. godine.

Mandžukić je objavio javno pismo navijačima, u kojem je rekao da mu je bilo teže da sastavi tu poruku nego da ukliza protivniku ili da istrči sprint u 120. minutu.

"Opraštam se od hrvatske reprezentacije", napisao je ofanzivac iz Slavonskog Broda.

"Koliko god me srebro napunilo novom energijom, ujedno mi je olakšalo ovu nemoguće tešku odluku. Doživeli smo svoj san, napravili istorijski uspeh i pritom osetili neverovatnu ljubav navijača. Tih mesec dana, kao i dočeci u Zagrebu, Slavonskom Brodu i celoj Hrvatskoj, ostaće najvažnija uspomena moje karijere. Bilo je to najlepše putovanje s reprezentacijom i najdraži povratak kući. Presretan sam, ispunjen i do neba ponosan na to srebro koje smo kovali godinama, kroz puno muke, truda, rada, razočaranja i teških trenutaka", poručio je Mandžukić.

"Da sam dao najbolje od sebe, da sam dao doprinos najvećem uspehu hrvatskog nogometa", dodao jem uz zahvalnost svima sa kojima je sarađivao za 14 godina od ulaska u mladu reprezentaciju.

"Niko od nas nije savršen. Promašivao sam prilike, gubio lopte ili krivo dodavao. No, uvek sam dao sve od sebe i ostavio srce na terenu. Hvala vam što ste to prepoznali i bili uz mene i reprezentaciju. Od danas, moje je mesto s vama - među najvernijim navijačima Hrvatske. Voli vas Mandžo".

Tako je iz reprezentacije Hrvatske otišao drugi igrač ovog leta, nakon što se Vedran Ćorluka prvi oprostio posle Mundijala.

Povezano

Sve vesti