MONDO/Tanjug

Darko Kostić na slobodi (FOTO/VIDEO)

Autor:

Modni kreator Darko Kostić pred pravosudnim organima se suočio sa maloletnikom zbog kojeg je završio u pritvoru. Protiv njega podnet optužni predlog, braniće se sa slobode.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv modnog kreatora Darka Kostića kojim ga tereti za polno uznemiravanje maloletnika (15) koji ga je i prijavio za to krivično delo, ali i još jednog punoletnog mladića (22).

Tužilaštvo je takođe zatražilo da seKostiću produži pritvor, a njegova odbrana da mu se ukine, i tokom popodneva odlučeno je da Kostić bude pušten da se brani sa slobode. On je danas posle podne izašao iz Okružnog zatvora u Beogradu, sačekala ga je samo advokatica.

Optužnim predlogom tužilaštva Kostić se tereti da je izvršio dva krivična dela - polno uznemiravanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Poznati modni kreator nalazi se u pritvoru od 22. juna, a na osnovu prijave maloletnika i njegovih roditelja, koji su optužili Kostića da je u svom stanu seksualno uznemiravao dečaka. Prema tvrdnjama tužilačke strane, Kostić je od dečaka tražio da skine pantalone kako bi ga slikao za modni časopis, a kasnije od njega tražio da legne u krevet da se malo maze.

Protiv Kostića je danas okončana istraga ispitivanjem poslednjeg svedoka - oštećenog maloletnika, nakon čega je Kostićev branilac tražio da se kreatoru ukine pritvor, koji mu je bio određen zbog opasnosti uticanja na svedoke.

Izvor: Modni kreator Darko Kostić izlazi iz pritvora

Treći osnovni sud u narednom periodu će zakazati početak suđenja kreatoru, jer optužni predlog, za razliku od optužnice, ne ide na potvrđivanje. Kostić je uhapšen 22. juna i od tada se nalazi u pritvoru.

On se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić (38) i ranije je imao problema sa policijom. Prošle godine je priveden nakon što je u njegovom stanu pronađena veća količina opijata.

Povezano

Sve vesti