Preminuo Ljubiša Opačić

Gitarista Bajage i Instruktora Ljubiša Opačić preminuo je u subotu uveče u Mariboru

0
A- A A+

Gitarista Bajage i Instruktora Ljubiša Buba Opačić iznenada je preminuo 28. septembra u Mariboru gde se sa bendom nalazio sa turneji po Sloveniji, saopštila je promoterska kuća "Long plej".

"Opačić je poslednji koncert sa Bajagom i Instruktorima održao 27. septembra u Mariboru. Opačić je preminuo tokom noći u snu u svojoj hotelskoj sobi. Datum i mesto sahrane biće naknadno određeni", saopštio je "Long Plej".

Momčilo Bajagić Bajaga u ime svih članova benda izrazio je žaljenje zbog smrti svog prijatelje i kolege.

"Šokirani smo i još ne možemo da shvatimo šta nam se desilo. Bio je sjajan muzičar i čovek, pola sveta smo proputovali zajedno. Osam godina je svirao u bendu. Užasno će nam nedostajati", rekao je Bajagić.

Opačić je rođen 3. januara 1968. godine u Vranju. Muzikom se bavio od najranije mladosti kao gitarista, kompozitor i producent. U Beogradu je ima muzički studio kroz koji su prošli brojni beogradski, srpski i svetski muzičari.

Poznatiji kao Buba, Opačić postaje jedan od Instruktora 2001. godine, a kako su kritičari znali da kažu: "Njegovim dolaskom Instruktori su dobili novi zvuk".

Sa bendom je snimio studijske albume "Zmaj od noćaja" (2001) i "Šou počinje u ponoć" (2006). Sa bendom je održao na stotine koncerata u Srbiji, na prostoru bivše Jugoslavije, Severnoj Americi, Australiji i Australiji.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti