Tijana Dušej Ristev

ČETIRI DECENIJE ČORBE: Prašimo i sa "srčkom"!

Bora Čorba za MONDO o jubileju, ali i skandalu oko Bajaginog nastupa u Karlovcu.

ČETIRI DECENIJE ČORBE: Prašimo i sa "srčkom"! Foto: Mondo/Stefan Stojanović Koncert "Riblje Čorbe"
Legenda koja hoda...Bora Đorđević i Riblja Čorba.
Na današnji dan, pre tačno 40 godina, u restoranu Šumatovac nastala je grupa Riblja Čorba. Iako su momci prvo razmatrali da se zovu Bora i Ratnici, odlučeno je da se zovu ovako kako ih danas znamo, po tadašnjem beogradskom slengu za menstruaciju.

SVE ŠTO NISTE ZNALI O RIBLJOJ ČORBI

Povodom ovog lepog jubileja, pitali smo Boru o tome odakle crpi energiju, zamolili ga da se priseti najluđe anegdote iz bogate karijere, čiji će jubilej proslaviti na Beer Festu.

Bora "Čorba": U Hrvatsku samo ako me pošalje Vlada

"Sve ovo što nam se događa je jedna velika anegdota. Ovo što radimo i dalje toliko volimo, što dokazuje i situacija od pre dve nedelje u Vladenici. Usred svirke, naš bubnjar Miroslav Micko Milatović je imao lakši srčani udar, ali je odsvirao koncert pa otišao na intenzivnu, prvo u Zvornik, pa u Loznicu, pa u Beograd gde mu je ugrađen stent. Tokom te pauze, menjao ga je sjajni Miljo Radonjić, ali će nam se na Beer festivalu opet pridružiti Vicko", otkriva za MONDO Bora.
Riblja Čorba je pre svirke u Beogradu, nastupila u Crnoj Gori i samo nekoliko sati kasnije se našla na letu ka prestonici Srbije, gde će "prašiti" pred hiljadama ljudi.
"Samo ću reći...toliko o našem entuzijazmu".
Bora kaže da ga za Beer fest veže jedna lepa uspomena, jer je na tom festivalu jedne večeri svirao pre jedinog živog "Ramonsa", bubnjara Markija Ramona.

"Svirali smo pre njegove grupe pred 100.000 ljudi. Razvaljivali smo toliko da se Marki, sa celim bendom popeo na binu i gledao haos. Pitao je organizatore: 'Koji je ovo fuckin' bend?' Lepo su mu objasnili da je to najbolji bend u Srbiji. A on je pitao - zašto ste nas pustili da sviramo posle njih? Kada smo završili, Vicko se setio da mu je neki njegov đak tražio autogram od Markija, pa mu je prišao i pitao : 'Mogu li da dobijem tvoj autogram?', a Marki mu je uzvratio: 'Mogu li ja tvoj?'.

Prethodnih dana, digla se velika frka oko nastupa bivšeg člana "Čorbe", Momčila Bajagića Bajage, u Karlovcu u Hrvatskoj. Podsetimo, nastup Bajage i Instruktora je otkazan, jer su se oko njega pobunili hrvatski ratni veterani, kojima je zasmetalo to što će im svirati beogradski muzičari iz "agresorske zemlje", sa pesmama koje "vređaju njihova osećanja".
Mi smo pitali Boru šta misli o tome i da li smatra da bi naši muzičari trebalo da sviraju u Hrvatskoj?

"Ovo sa Bajagom je velika glupost. Baki sigurno nije otpevao to sto mu prišivaju. Pre će biti da su u pitanju kninski Minđušari (mada nisam siguran). Najverovatnije su 'branitelji' hteli da se ugrade u cifru, pa kad im nije pošlo za rukom počeli su da izmišljaju budalaštine i ispali iskompleksirani idioti. Bajaga treba, zaslužuje i može da svira svuda," rekao je Bora.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.