Posle serije "Meso", RTS snima "Kosti"!

Autor:

Nakon uspeha prve sezone pod nazivom "Meso", Javni servis će producirati nastavak - "Kosti".

Posle serije "Meso", RTS snima "Kosti"! Foto: MONDO TV

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i direktorka "Bosonoge produkcije" Brana Janković potpisali su ugovor o koprodukciji drugog dela zamišljene trilogije.

RTS će tako finansirati produkciju projekta "Kosti" sa čak 95 odsto neophodnih sredstava, saopšteno je iz te produkcije.

Bujošević je "Meso", seriju emitovanu od prošle jeseni na Javnom servisu, nazvao svojim omiljenim projektom.

"Neću reći da je i najbolji, ali sam uvek govorio da mi je omiljeni. Odluku o podršci snimanja doneli smo na osnovu rezultata prve sezone, koja je nadmašila sva naša očekivanja, ali i kvaliteta scenarija koji smo pročitali," rekao je Bujošević.

Iz "Bosonoge" su režiser Saša Hajduković, scenarista Nikola Pejaković Kolja i producentkinja Brana Janković poručili da su prvu sezonu snimili podigavši kredit, i da je ugovor sa RTS-om "komforna situacija".

"Sada nam je omogućeno da se potpuno posvetimo kreativnom delu posla, i od serije napravimo još bolji i kvalitetniji projekat, što ćemo zahvaljujući podršci RTS-a sigurno i uraditi," rekla je Janković.

Pripreme za snimanje počinju u septembru i trajaće do kraja godine, dok će snimanje "Kostiju" početi 2019. godine.

Osim serije od devet epizoda, "Meso" je i film koji će biti prikazan u sredu u takmičarskom programu na Festivalu scenarija u Vrnjačkoj Banji, a već je nagrađen na Festivalu svetskog filma u Montrealu.

Glavni junaci su Mirko, osrednji fudbaler na zalasku karijere, i njegov prijatelj, biznismen Slavko. Kada se Mirko vrati u Banjaluku, gde živi njegova dementna majka, obnoviće roštiljnicu svoga oca ali će se onda njegova sudbina opet isprepletati sa Slavkovom. Dok njih dvojica traže svoj put do rešenja životnih problema, tražiće i odgovore na pitanje koliko je ljudskih vrednosti i dalje skriveno u njima.

Pogledajte MONDO TV sa Nikolom Pejakovićem o filmu "Lepa sela lepo gore"!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti