Nove gužve na graničnim prelazima

Autor:

Očekuje se da će predstojeći vikend na srpskim autoputevima biti "paklen".

3
A- A A+
granica, gužva, granični prelaz Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Kako se bliži vikend, tako se povećava broj vozila na putevima u Srbiji što automatski znači i veće gužve na graničnim prelazima.

Prema informacija iz "Puteva Srbije", putnički automobili i autobusi na graničnom prelazu "Horgoš" sa Mađarskom čekaju dva sata u oba smera, dok je zadržavanje teretnjaka 90 minuta.

Na Gradini, graničnom prelazu s Bugarskom, automobili čekaju pola sata na izlazu iz zemlje. Da bi ušla u zemlju vozila čekaju sat vremena, a toliko vremena se provodi i na Preševu (sa Makedonijom) na ulaz u zemlju.

Iz pravce Crne Gore, na Gostunu, vozila čekaju se oko 30 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Međutim, tokom dana se pojačanje inteziteta saobraćaja pa samim tim i stvaranje većih gužih na najfrekventnijim graničnim prelazima.

Za sledeći vikend je "zakazana" smena turista, a samim tim i daleko veći broj vozila na domaćim autoputevima. Savet putnicima je da se, pre polaska na put, informišu o stanju na granicama, naročito na prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom i Makedonijom, kao i da koriste alternativne prelaze.

I dalje je aktuelno "usko grlo" na autoputu kod Jagodine

Osim Horgoša, koji je deset dana zabeležio rekord, i Batrovci su naročito opterećeni. Direktor policije Vladimir Rebić je izjavio da je tokom prošlog vikenda taj granični prelaz prešlo 100.000 ljudi, a od početka godine na svim graničnim prelazima u Srbiji prešlo je oko 45 miliona ljudi što je za oko tri miliona više nego u istom periodu prošle godine.

On kaže da je tokom leta zbog velikog broja turista najopterećenija granična policija, ali da oni dobro rade svoj posao, premeštaju ljude sa graničnih prelaza koji su više opterećeni na one koji su manje opretećeni.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti