MONDO/Tanjug

Rekonstrukcija Trga Republike za sedam dana

Autor:

Radovi na rekonstrukciji Trga Republike počeće najkasnije za sedam dana, a trajaće 420 dana, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

5
A- A A+
narodni muzej, muzej, muzeji, beograd, konj, trg republike, spomenik, kney mihailo Foto: Mondo/ Stefan Stojanović


Biće urađena kompletna rekonstrukcija, uklonjene žardinjere, postavljene granitne ploče, dosta zelenila i klupa, biće napravljena zona usporenog saobraćaja, i to će postati zaista jedan centralni gradski trg. Mi smo na to ponosni, posebno zbog toga što je bilo vreme da se rekonstruiše ovaj trg, rekao je Vesić gostujući na TV Studio B.

On je najavio i da u ponedeljak počinje rekonstrukcija jednog dela Ulice Strahinjića bana, od Francuske prema Bajlonijevoj pijaci.

Taj deo će postati pešačka zona i onda ćemo raditi pravi ulaz u Skadarliju, koji će biti popločan, rekao je zamenik gradonačelnika, a preneo Sekretarijat za informisanje.

On je istakao da je juče otklonjen kvar na vodovodnoj cevi u Ulici kralja Milana, te da sada kreće asfaltiranje koje će biti završeno do nedelje, a od ponedeljka će saobraćaj u ovoj gradskoj saobraćajnici funkcionisati normalno.

Evo i mape trenutnih radova u Beogradu:

beograd, radovi, mapa Foto: MONDO/Mario Milojević

Vesić je naveo da je jutros obišao radove u Bulevaru oslobođenja, i da će biti gotovi i koji dan ranije od roka koji je planiran za 3. septembar.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zatim kompletne obale, uklanjanje železničke pruge počinje do kraja septembra, rekao je Vesić.

Govoreći o postavljanju srpskog jarbola, Vesić je istakao da očekuje da se tokom oktobra ili početkom novembra raspiše tender za njegovu izgradnju, što znači da sa prvim prolećnim danima može da se počne realizacija ovog projekta.

Povezano

Sve vesti