MONDO/Tanjug

Žalba zbog ukidanja pritvora Darku Kostiću

Autor:

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na odluku suda kojom je u utorak ukinut pritvor modnom kreatoru Darku Kostiću, osumnjičenom za polno uznemiravanje dva mladića i nedozvoljeno držanje droge.

Portparol tužilaštva Ivan Marković precizirao je za "Tanjug" da je tužulaštvo uložilo žalbu na rešenje kojim je Kostiću ukinut pritvor jer smatra da i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje.

Tužilaštvo žalbom traži da mu sud ponovo odredi pritvor, jer postoji bojazan da i dalje može da utiče na svedoke, kao i da ponovi krivična dela.

Kostić je nakon odluke suda pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu da se u daljem toku krivičnog postupka brani sa slobode, a u pritvoru je bio nešto više od mesec i po dana, jer je 22. juna bio uhapšen po prijavi maloletnika L.J. (15) za polno uznemiravanje.

Darko Kostić za MONDO: Inspiriše me Rusija

Nakon okončanja istrage, Treće osnovno tužilaštvo je 14. avgusta sudu podnelo optužni predlog kojim Kostića tereti da je izvršio dva krivična dela polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje opojne droge, omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je polno uznemiravao maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), piše "Tanjug"

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, a juče je preko fejsbuka odbacio sve optužbe protiv sebe tvrdeći da je on žrtva "zlostavljanja".

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da mladić to nije znao. Kostića je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše. I drugi mladić B.Š. je, prema pisanju tabloida, svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

Kostić (38) i ranije je imao problema sa policijom. Prošle godine je priveden nakon što je u njegovom stanu pronađena veća količina opijata.

Povezano

Sve vesti