MONDO/Agencije

Italija u crnom, broj žrtava porastao na 42 (FOTO)

Ispod ruševina mosta u Đenovi pronađeno je telo muškarca (30) čime se broj žrtava popeo na 42, preneo je italijanski državni radio. Danas sahranjene žrtve.

6
A- A A+

Italijanski mediji preneli su ranije danas da su u toku noći pronađena tela tročlane porodice, ali lokalne vlasti nisu mogle da potvrde tu informaciju, prenosi AP.

Kako je objavila agencija ANSA, ti podaci o žrtvam uvek nisu zvanični, samo su vatrogasci potvrdili da su pronašli tela devetogodišnje devojčice i njenih roditelja uz "potpuno uništen automobil" kojim su putovali.

Vatrogasci su na Twitteru potvrdili pronalazak smrskanog automobila.

Most smrti: Ljudski faktor uzrok rušenja (FOTO)

Žrtve rušenja nadvožnjaka sahranjene su danas u Đenovi u prisustvu najviših državnih funkcionera i brojnih građana.

Predsednik Italije Serđo Matarela kratko je porazgovarao sa članovima porodica žrtava, a prisutni su bili i premijer Đuzepe Konte, lideri vladajućih partija Luiđi di Majo i Mateo Salvini, i više ministara. I Salvini i Di Majo su pozdravljeni glasnim aplauzom.

U Italiji je danas i Nacionalni dan žalosti.

U toj nesreći je stradalo više od 40 osoba, a tužilaštvo smatra da bi broj poginulih mogao da bude i veći za još 10 do 20 osoba, prenosi AP.

Kako se navodi, prve sahrane održane su u petak, uoči zvanične sahrane na kojoj će parastos voditi kardinal Anđelo Banjasko.

Đenova: 20 nestalih!

Gradonačelnik Đenove Klemente Mastela u petak je naredio zatvaranje mosta koji je dizajnirao isti arhitekta kao i most koji se srušio, uz obrazloženje da je bolje za korisnike mosta "da imaju neugodnost nego problem".

Most Morandi se srušio u sredu oko 11.30 sati kada je grom udario u njega.

U trenutku nesreće na tom delu bilo je oko deset automobila koji su se survali u provaliju. Poginulo je 39 ljudi.

Među identifikovanim žrtvama je šestoro stranaca - četvoro francuskih i dvoje albanskih državljana.Povezano

Sve vesti