Kako da odaberete ime za mačku

Autor:

Imate novu ljubimicu, a niste sigurni kako da je nazovete? Poslušajte ovaj savet, jer postoje imena na koja mačke jednostavno ne reaguju!

Kako da odaberete ime za mačku Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Svako ko je ikada imao mačku, zna da su one veoma samovoljne, samostalne, i da ponekad deluju kao da ih je baš briga za ceo svet! Mnogi zbog toga i vole mačke, a ljubitelji koji konačno dođu do sopstvene zelenooke ljubimice često nisu sigurni kako da je nazovu.

Vaša maca pokušava nešto da vam kaže

Možda ste uvek maštali da maci date ime iz omiljene knjige, filma, nešto komplikovano ili dugačko, ali stručnjaci savetuju da se to ime obavezno završava na "I".

Mačke bolje reaguju na zvukove koji su visokog tonaliteta, i "prodorni", kao što je ime ili nadimak koji se završavaju na slovo "I".

Kako mi je mačka ukrala srce (FOTO)

"Mačke su, evolucijom, navikle da bolje registruju visoke, piskave tonove, mnogo bolje od 'tupih' glasova ili reči koje se završavaju spuštanjem tonaliteta," objašnjava dr Juri Burstin, veterinar iz Vankuvera.

Mačka će, tvrdi on, naučiti da reaguje na taj ton, čak ne ni čitavu reč koju ste odabrali. Ako ste maci dali neko duže, "tiše" ime, slobodno joj dajte nadimak koji će se završavati na "I", i tako ćete uvek zadobiti njenu pažnju kada je zovete.


Tagovi:

Povezano

Sve vesti