Duronjić o optužbama za rasizam: Antić laže!

Autor:

Fudbaler Voždovca Borko Duronjić negirao optužbe trenera Dinama da je tamnopute fudbalere iz Vranja nazvao "majmunima". "To je apsolutna laž. Nikoga nisam provocirao i vređao".

Duronjić o optužbama za rasizam: Antić laže! Foto: MN PRESS

Duel petog  kola Superlige Srbije između Vođdovca i Dinama završen je pobedom "zmajeva", ali i incidentom koji je izbio po završetku utakmice.

Nakon svađe u kojoj su učestvovali igrači oba tima, trener gostujuće ekipe Dragan "Recko" Antić, koji je i sam ušao u polemiku sa klupom Voždovca, izneo je teške optužbe na račun fudbalera Voždovca Borka Duronjića.

"Celu utakmicu je mali provocirao i vređao mene i moje crnce, nazivao ih je majmunima", rekao je Antić na konferenciji za novinare  posle meča, optuživši tako Banjalučanina u dresu Voždovca za rasizam.

Redakcija MONDA kontaktirala je Duronjića, koji je odmah negirao optužbe i dodao da i fudblaeri Dinama iz Vranja mogu da potvrde da je nevin.

"Nisam imao nikakav kontakt sa tamnoputim igračima Dinama, Nisam ništa tako rekao, niti bi mi palo na pamet. Igrao sam protiv dosta tamnoputih igrača i nikada ih ne bih vređao. Otpužbe Antića su apsolutna laž. Pitajte i fudbalere Dinama, oni su bili tu“, rekao je Antić.

On je potom objasnio kako je došlo do incidenta posle meča, te istakao da je trener gostujuće ekipe Dragan Antić hteo da se tuče sa fudbalerima Voždovca.

"Jedan igrač Vranja je otišao kod naših navijača i provocirao ih, ja sam otišao tamo sa svojim saigračima da zaštitim naše navijače. Niko nema pravo da ih vređa, oni su platili kartu da nas bodre, a ne da ih neko vređa. Pomerio sam tog dečka i rekao mu nemoj to da radiš, a on me pljunuo. Nakon što me uhvatio za vrat, ni ja nisam mogao više da se suzdržim, ali nisam ga ni udario, niti sam njihovom treneru Antiću rekao nešto. On je mene vređao, hvatao za vrat, hteo je da se obračuna sa nama.  Njegove optužbe su laž. Niti sam provocirao bilo koga od njih, niti rekao ijednu lošu reč“, rekao je Duronjić.

U njegovu zaštitu odmah po završetku meča na konferenciji za novinare stao je njegov trener Branko Vojinović, rekavši da je siguran da Duronjić nije vređao tamnopute fudbalere Dinama.

"Trener me dobro poznaje i zna da sebi ne bih dopustio nikada u životu tako nešto - da vređam nekog zbog boje kože. Ne znam zašto je Antić to rekao, da li je to neka njegova osveta nama, da li je hteo da mi napakosti, nemam stvarno potrebu da se raspravljam s njim. Ako je iko vređao te momke to je on, pa on ih je nazvao 'crncim", istakao je Duronjić.

Povezano

Sve vesti