WATCHMEN: Posle filma, serija!

Autor:

HBO priprema prvi superherojski projekat, po grafičkoj noveli čiju je prethodnu adaptaciju autor PROKLEO!

"Watchmen" (Nadzirači) na malom ekranu!

Dok fanovi nestrpljivo čekaju da se vrate "Igra prestola" i "Zapadni svet", da ne pominjemo treću sezonu "Pravog detektiva", HBO je iznenada najavio seriju koja stiže već sledeće godine!

"Za mene Watchmen zaista jeste najveći strip EVER. Bolji je i od Milerovih Betmena i svih Bendisovih superheroja, bolji je i od Sendmena. Bolji je i od svega što je istorijski prethodilo 12-delnoj priči o Roršahu i družini. Mnogo je bolji od bilo koje mange ili bilo čega nastalog u Evropi, bolji je čak i od Bluberija. Konačno, bolji je i od Swamp Thing, bolji i od Vendete i od bilo čega što je sam Alan Mur napisao," napisao je naš kolumnista Miško Bilbija u kritici filma Zeka Snajdera iz 2009. godine. I dao mu tri i po, od pet mogućih zvezdica.

Alan Mur, međutim, nije bio tako blagonaklon prema adaptaciji.

"Proklinjem i ovaj grozni film, i sve vezano za njega", izjavio je jednom Mur. Odbio je da primi novac za ustupanje likova i priče, i nikada nije pogledao film.

Čak je i Snajder rekao da ne misli da bi ova priča mogla da bude serija, jer bi za jednu CGI scenu sa Dr Menhetnom "televizija morala da potroši novca koliko za celu epizodu druge serije".

WATCHMEN - FILMSKA RECENZIJA

Film na sajtu "RottenTomatoes" ima ocenu od 63%, što i nije impresivno, a kritičari su bili podeljeni - dok su ga jedni obasipali pohvalama, drugi su kritikovali eksplicitne scene, konfuzni narativ i dužinu trajanja od neverovatnih 163 minuta.

Da li će serija biti bolja?

"Radnja je smeštena u alternativnu istoriju, gde su superheroji odmetnici. Obuzeće vas nostalgija ako ste voleli ovaj kultni grafički roman, dok će vas istovremeno osvojiti svojom potpuno novom autentičnošću," saopštio je HBO.

Glumačku postavu čine Redžina King, Džeremi Ajrons, Don Džonson, Tim Blejk Nelson i mnogi drugi. Za sada se zaplet i dalje drži u tajnosti, jedino se zna da će na kreativnom kormilu serije biti Dejmon Lindelof, koji je oduševio i kritiku i publiku serijom "The Leftovers".

Povezano

Sve vesti