MONDO/Agencije

Otkriveno ko je poslao zmiju poštom u Novi Sad

Nadležne službe su utvrdile ko je poslao paket sa živom zmijom i protiv tog lica su podnete krivične prijave zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava.

3
A- A A+
smuk,zmija Foto: MONDO/Zora ĆirkovićInspektori za poštanske usluge, u saradnji sa drugim državnim organima, sproveli su vanredni terenski nadzor u Jagodini nakon što je u oštećenom poštanskom paketu poslatom u Novi Sad pronađena živa zmija, što prema postojećem Zakonu o poštanskim uslugama, predstavlja zabranjen sadržaj poštanske pošiljke.

Nadležne službe su utvrdile da je paket poslat iz Jagodine i protiv pošiljaoca će biti podneta krivična prijava zbog zlostavljanja životinja i falsifikovanja isprava, s obzirom na to da je na pošiljci naveo neistinite podatke koji se odnose na sadržinu pošilke.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će unaprediti postojeću regulativu kako bi dodatno zaštitilo građane od ovakvih situacija, navodi se u saopštenju tog ministarstva.

"S tim u vezi, sačinjen je Predlog zakona o poštanskim uslugama, koji je u novembru usvojen od strane Vlade i za koji se očekuje da će u najkraćem mogućem roku biti usvojen i u Narodnoj Skupštini", izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je naglasila da će se ovim zakonskim rešenjem uvesti obaveza identifikacije pošiljalaca otkupnih, vrednosnih i pošiljaka sa ličnim uručenjem i evidentiranja registarskog broja ličnih isprava pošiljalaca, odnosno primalaca navedenih pošiljaka, što bi trebalo da spreči slične situacije, kao i u pranja novca, finansiranja terorizma i prometa robe neregistrovanih subjekata.

Povezano

Sve vesti