mondo.rs

Rusi, ipak, dobili vize za UK: Odlučuje teren

Autor:

Postojale su sumnje da fudbaleri ruske Ufe neće na vreme dobiti vize za Ujedinjeno Kraljevstvo i meč sa Rendžersom što bi značili diskvalifikaciju iz Lige Evrope.

0
A- A A+
zastava, obeležje, rusija Foto: Mondo/Mario Milojević

Zategnutost u odnosima Ujedinjenog Kraljevstva i Rusije, za sada, neće biti preneta i na fudbalske terene - odnosno međunarodnog takmičenje pod okriljem UEFA, Ligu Evrope.

Fudbaleri ruske Ufe strahovali su da neće na vreme dobiti vize za UK koje su im potrebne zbog gostovanja Glazgov Rendžersu (četvrtak), što bi značilo gubitak utakmice zvaničnim rezultatom (0:3) - i potom diskvalifikaciju bez revanša, ali je klub ipak čuo dobre vesti.

Predsednik Ufe potvrdio je medijima da su svi fudbaleri dobili "zeleno svetlo" za odlazak u Škotsku, pa će se čarterom u sredu uputiti na Ostrvo.


Ruski predstavnik, kome je ovo istorijsko prvo učešće u evro kvalifikacijama, je uz mnogo muka izbacio Niderkorn iz Luksemburga, dok je svoj meč domaćeg prvenstva protiv Dinama iz Moskve odigrao pre samo 24 sata.

Iz Ufe su strahovali da zbog zategnutih odnosa dve zemlje neće na vreme dobiti vize, ali nakon što se za ovu priču pročulo u medijima, proces je znatno ubrzan.

Povezano

Sve vesti