MONDO/Tanjug

Sudija odustala od suđenja Darku Kostiću

Autor:

Početak suđenja modnom kreatoru zbog optužbi za polno uznemiravanje i posedovanje droge još nije zakazan.

Portparol suda Igor Veličković precizirao je da je predmet u krivičnom postupku koji se vodi protiv Darka Kostića dodeljen sudiji Svetlani Galić, ali da je ona 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće.

"Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu", rekao je Veličković.

On je dodao da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Razlog za izuzeće sudije nije poznat, ali naš zakon nalaže da je sudija, čim sazna da postoji neki od razloga za izuzeće, dužan da prekine svaki rad na tom predmetu i da o tome obavesti predsednika suda koji će odlučiti o izuzeću.

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog , ali i još jednog punoletnog mladića, kao i za posedovanje droge, a istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavljao ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Podneo 20 tužbi: "Ne mogu da me unište lažima!"

Slučaj maloletnika i punoletnog mladića nisu povezani.

Kostić se sumnjiči za uznemiravanje maloletnika, kome je ranije nekom prilikom dao "kamagru", a da on to nije znao. On ga je prijavio za navodno polno uznemiravanje u njegovom stanu, pošto je došao da ga kreator fotografiše.

I drugi mladić je prema pisanju tabloida svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

Povezano

Sve vesti