mondo.rs

"Skrivena" namena proizvoda za ulepšavanje

Autor:

Evo kako da pomoću karmina sakrijete tetovažu, da pomoću dezodoransa sprečite pojavu žuljeva od obuće i još mnogo "kako da" korisnih saveta.

Tim stručnjaka za lepotu otkriva "skriveni" način upotrebe mnogih proizvoda za ulepšavanje, što će vam dobro doći kada shvatite da nemate neki proizvod pri ruci, a ne možete ni da trknete do prodavnice.

"Osim toga, dobro je i da znate koje su jeftinije alternative nekih proizvoda za ulepšavanje", kaže Džoen Dods.

Crvenim karminom sakrijte tetovažu

Ako imate tetovažu koji privremeno želite da prekrijete, na nju nanesite crveni karmin jer će on da neutrališe mastilo. Nakon toga, odozgo nanesite korektor i puder.

Šamponom očistite četkice za šminkanje

Ne morate da bacate pare i kupujete sredstva za čišćenje aplikatora i četkica za šminkanje – umesto toga upotrebite običan šampon. Nedeljno perite aplikatore i četkice toplom vodom i šamponom, ostavite da se osuše i izgledaće kao nove.

Senka za oči kao hajlajter

Spremate se za izlazak, a ostali ste bez hajlajtera? Umesto toga nanesite svetlucavu senku za oči na jagodice, iznad usana i na vrh nosa.

Dezodoransom sprečite žuljeve

Pre nego što se uputite negde u svojim novim cipelama sa štiklom, naprskajte dezodorans na petu i na bočnu (unutrašnju i spoljašnju stranu) stopala. To će sprečiti pojavu žuljeva.

Hajlajterom uvećajte usne

Proizvodi koji čine da usne izgledaju punije mogu da budu veoma skupi, ali srećom, usne mogu da vam izgledaju punije i uz pomoć hajlajtera. Kada nanesete ruž, malu količinu hajlajtera nanesite na Kupidonov luk (malo udubljenje između gornje usne i nosa) i na srednji deo usana.

Puderom u prahu "produžite" trepavice

Pre nego što nanesete maskaru, na trepavice stavite malo pudera u prahu. Ono će upiti sva prirodna ulja i učiniće da vam trepavice izgledaju duže i da imaju više volumena.

Vazelinom učinite da parfem duže traje

Na mesta na koži gde ćete da naprskate parfem prethodno stavite malu količinu vazelina. Vazelin ne propušta ni vodu ni vazduh, pa će miris parfema biti "zarobljen" i duže će se osećati.

Balzam za kosu kao krema za brijanje

Umesto pene ili kreme za brijanje, nanesite balzam za kosu i rezultati će biti jednako glatki.

Dezodoransom skinite lak sa noktiju

Lak na noktima vam se iskrzao, a zaboravili ste da kupite skidač laka za nokte? Naprskajte dezodorans direktno na nokat ili na komad vate i istrljajte.

Balzam za usne umesto gela za obrve

Da bi vam obrve bile "na mestu", nanesite bezbojni balzam za usne ili kokosovo ulje i očešljajte ih.

Narandžasti karmin skriva tamne kolutove oko očiju

Narandžasti, tačnije ruž za usne u nijansi korala sakriće tamne kolutove oko očiju. Jednostavno nanesite karmin na kožu oko očiju, a zatim ga prekrijte korektorom ili puderom.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.