mondo.rs

Krajinović nije izdržao

Autor:

Srpski teniser zbog povrede i grčeva predao je meč prvog kola US Opena u petom setu

0
A- A A+

Filip Krajinović žestoko se borio sa Metjuom Ebdenom i povredom na startu US Opena, ali nije izdržao tu bitku.

Srpski teniser je posle gotovo četiri sata igre bio primoran da preda duel u petom setu, pri rezultatu 6:7 (6:1), 7:6 (5), 6:4, 1:6, 4:1.

Krajinović je vodio žestoku bitku sa 54. igračem sveta u prva tri seta, a onda je u nastavku posustao, što je rival iskoristio i izjednačio rezultat.

Krajinović je već tada imao problema sa povredom lista noge i bezuspešno je pokušavao da se izbori sa tim, a vrućina u Njujorku i isrpljujuća borba nisu mu bili saveznici.

Srpski igrač pokušao je u odlučujućem setu da ostane u "igri", ali nije imao snage da odgovori Australijancu, pa je poslednjih nekoliko gemova praktično statirao na terenu, pre nego što je u petom gemu i zvanično odustao od borbe.

On se tako priključio velikom broju igrača koji su predali duele prvog kola u Njujorku, ali i Viktoru Troickom, jedinom srpskom teniseru koji nije uspeo da prebrodi startnu rundu u Njujorku ove sezone. Za razliku od njih Dušan Lajović, Novak Đoković i Laslo Đere, takođe posle predaje rivala, obezbedili su plasman u drugo kolo, baš kao i Aleksandra Krunić, jedina srpska teniserka u glavnom žrebu ove godine.

Posle predaje Krajinovića Metju Ebden će u drugoj rundi takmičenja u Njujorku igrati sa Filipom Kolšrajberom, koji je savladao Janika Hanfmana u četiri seta (7:6, 5:7, 6:4, 6:4).

Povezano

Sve vesti