Željko Joksimović: Evrovizija opet? Ne, hvala

Autor:

Popularni kantautor ne namerava da ponovo učestvuje na Pesmi Evrovizije. "Pa, to je namešteno, zar ne?", kaže Joksimović.

4
A- A A+/Za MONDO iz Leskovca, Tomislav Stevanović/

Hitmejker Željko Joksimović više od dva časa neumorno je zabavljao publiku na centralnoj bini leskovačke "Roštiljijade", a kada je koncert završen, oko jedan sat iza ponoći, zajedno je sa čelnicima lokalne vlasti, zvanično otvorio ovu tradicionalnu manifestaciju.

Joksimović je potom pričao i sa predstavnicima medija, emotivno se osvrnuo na svoj prošlogodišnji koncert u Leskovcu pod imenom "Dva smo sveta različita" posvećen velikanu domaće muzike Tomi Zdravkoviću...

Rekao je da mu je želja da se snime dva filma u vezi sa Leskovcem. Prvi bi bio posvećen životu i delu neprevaziđenog Tome Zdravkovića, a drugi o "zlatnom dobu Leskovca", periodu ovog grada između dva svetska rata...

Na pitanje da li će opet na Pesmu Evrovizije i šta misli sada o tome, Joksimović se zamislio, pa odgovorio:

"Nikad više kao izvođač, pa to je namešteno, zar ne?".

Zapravo, ponovio je ono što je rekao još pre šest godina, po povratku iz Azerbejdžana, gde je bio trećeplasirani sa pesmom "Nije ljubav stvar". Prethodno je bio učesnik izbora za najbolju pesmu Evrope 2004. godine, kada je bio drugi sa pesmom "Lane moje".

On je još tri puta indirektno bio učesnik Eurosonga. Za Harija Varešanovića (Hari Mata Hari) koji je 2006. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu, napisao je pesmu "Lejla" (treće mesto), potom je za srpsku predstavnicu Jelenu Tomašević napravio pesmu "Oro" (šesto mesto), da bi se 2015. godine predstavio kao kompozitor za crnogorskog predstavnika Nenada Knezovića-Kneza, koji je nastupao sa pesmom "Adio" (13. mesto)

Evo šta je izjavio po povratku iz Azerbejdžana 2012. godine:

Željko Joksimović: Nikad više na Eurosong!

Povezano

Sve vesti