Da li ste probali ovo umesto cigareta?

Autor:

glo, inovativan uređaj kompanije British American Tobacco (BAT) koji zagreva, a ne sagoreva duvan, stigao je u Srbiju i izazvao je veliku pažnju na tržištu u prvim nedeljama.

4
A- A A+

glo je proizvod koji pruža iskustvo slično cigaretama, ali bez sagorevanja i sa potencijalno manjim stepenom štetnosti u poređenju sa cigaretama, tvrde u kompaniji koja ga je proizvela.

Ovaj uređaj zagreva duvan na temperaturi od 240°C, proizvodeći paru koja sadrži oko 90-95 odsto manje određenih toksičnih materija u odnosu na dim klasične cigarete, kažu u kompaniji Britiš ameriken tobako (British American Tobacco).

Takođe, ne stvara dim i pepeo. Izostanak dima značajno smanjuje količinu neprijatnog mirisa na koži, kosi i odeći korisnika, kao i u zatvorenim prostorima u kojima se uređaj koristi.

glo se konzumira tako što se u aparat ubaci neo sticks - specijalni duvan koji dolazi u širokom asortimanu aroma kako bi se zadovoljili različiti ukusi potrošača. U Srbiji, neo stikovi su dostupni u tri arome - Navy Blue, Green i Citrine.

Ključna prednost glo-a je, kažu u kompaniji, lakoća upotrebe, jer je reč o jedinstvenom uređaju kojim se upravlja na jedan klik, a jedno punjenje baterije omogućava 30 uzastopnih korišćenja.

Potrošači uređaj i stikove mogu da kupe na više od 1.300 lokacija širom Beograda.

"Ovaj proizvod karakteriše vrhunski dizajn i jednostavnost korišćenja. Nakon stavljanja stikova u aparat samo jedan klik aktivira mehanizam za zagrevanje i potrebno je 40 sekundi da bi uređaj dostigao radnu temperaturu. Kada je potpuno osvetljen, glo je spreman za upotrebu. Napredna elektronika kontinuirano nadzire i kontroliše temperaturu i onemogućava pregrevanje. U poređenju sa drugim uređajima nove generacije, dovoljno je samo jedno punjenje da bi se aparat koristio čak 30 puta", izjavio je direktor marketinga BAT Adria regije Džon Brejdi.Na zvaničnom predstavljanju ovog proizvoda u Srbiji, izvršni direktor za nauku BAT-a, dr Kris Proktor, objasnio je naučni aspekt i inovativnost glo-a.

Nauka i inovacije su ključne za ispunjenje BAT-ove ambicije da pruži što većem broju pušača
proizvode sa potencijalno smanjenim rizikom, poput, glo-a.

"glo je rezultat godina inovacije, posvećenosti i naučnih studija. Danas smo ponosni što možemo potrošačima da ponudimo potencijalno manje rizične alternative cigaretama. Prioritet nam je bilo testiranje određenih štetnih materija u dimu cigareta, i od onih koje smo testirali u isparenjima iz glo-a uočili smo značajno smanjenje. Iako je potrebno još dugoročnog istraživanja, rezultati koje do sada imamo vezano za glo sugerišu nam da zaista postoji potencijal za smanjenje štetnosti u poređenju sa cigaretama", izjavio je Proktor prilikom predstavljanja glo-a.Uređaj je dizajniran u Velikoj Britaniji, a na njegovom razvoju koji je trajao četiri godine, radilo je više od 100 stručnjaka širom pet kontinenata: inženjera, dizajnera, stručnjaka za duvan i toksikologa.

"Srbija je dobila priliku da bude među prvim državama u regionu u kojima predstavljamo glo. Jako sam ponosan što sada možemo da ponudimo ovu, potencijalno manje rizičnu alternativu cigaretama našim konzumentima. Predstavljanje glo-a u Srbiji, takođe, znači dodatne investicije koje ćemo usmeriti u razvoj našeg poslovanja, u naše potrošače i zaposlene", izjavio je generalni direktor kompanije British American Tobacco za Srbiju i Crnu Goru Sotiris Kosturos.Povezano

Sve vesti