I vi se možete voziti kao Putin (FOTO)

Autor:

Teoretski moći ćete da se vozite i brže od predsednika Rusije, jer limuzina u slobodnoj prodaji neće biti blindirana, što će pozitivno uticati na njene performanse

Za razliku od Amerikanaca, Rusi će uskoro moći da se kupe limuzinu u kojoj se vozi njihov predsednik.

"Aurus senat", u doduše kraćoj verziji, prikazan je na sajmu automobila u Moskvi kao regularan automobil, čija će prodaja početi početkom 2019. Proizvođač ima plan da napravi 150 komada u prvoj godini prodaje.

Stižu i ostali "aurusi"

Nakon "senata", proizvođač je najavio da će promovisati i SUV model sa značkom Aurusa.

U početku "senat" će se prodavati samo u Rusiji, ali je plan da se ovaj automobil ponudi i van najveće zemlje na svetu.

Kao što smo već imali prilike da vidim prilikom na Putinovoj poslednjoj inauguraciji, automobil podseća na čuveni "rols rojs goust". Za razliku od predsednika, civili će se voziti u "lajt", odnosno neblindiranoj verziji, što će svakako pozitivno uticati na performanse.

Iako se ne zna kolika mu je maksimalna brzina, niti ubrzanje, ova limuzina svakako leteti po putevima jer je ispod haube smešten 4,4-litarski tvin-turbo V8 motor koji zajedno sa električnom asistencijom proizvodi više od 600 konjskih snaga.

Unutrašnjost je izrađena u kombinaciji kože, drveta i brušenog metala, koji datu utisak luksuza.

Od modernih sistema bezbednosti, "senat" poseduje adaptivni tempomat, upozorenje na mrtav ugao, automatsku kočnicu u slučaju opasnosti, sistem za prepoznavanje znakova i pešaka.

Putnici na zadnjim sedištima će imati ispred sebe i ekrane na raspolaganju.

Za sada nije poznata cena ovog prestižnog modela.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti