MONDO/Agencije

"Velikosrpska agresija zadala mnogo rana, ali..."

Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih, izjavila je danas predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

71
A- A A+

Predsednica Hrvatske učestvovala je danas na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih u Karlovcu gde je poručila da je rešavanje pitanja nestalih njen prioritet i moralni dug države, koji još nije ispunjen.

Ona je istakla i da je to bio razlog njenog insistiranja na dijalogu sa Srbijom.

Nada se da će narednih dana i meseci, kroz dijalog sa Srbijom, i u tom biti postignut napredak.

Portal Dnevnik.hr prenosi da je naglasila da je to bio i ključan razlog za susret s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, te dodala da će i dalje insistirati na tome, kao i na pitanju podrške ulasku Srbije u EU.

Kolinda pevala sa hrvatskim vojnicima, i to ovo...

Smatra da je za rešenje tog pitanja potrebno učiniti puno više od malih pomaka i dodala da više nema nikakvog razloga da se s tim odugovlači.

"Dalje ću insistirati na tom kao ključnom elementu dijaloga i naše podrške ulasku Srbije u EU", rekla je Grabar Kitarović, koja kaže da želi da veruje da i u Srbiji postoji dobra volja.

Podsetila je i da je svojim poverenikom za nestale imenovala Ivana Vrkića i pozdravila Vučićevo imenovanje veterana Matića na istu funkciju u Srbiji.

U Makarskoj uhapšen državljanin Srbije

"Nemamo drugog načina osim strpljivog dijaloga i istraživanja potencijalnog grobišta", dodala je apelujući na sve koji imaju informacije o nestalima da ih dostave nadležnima.

Povezano

Sve vesti