Ovo je nova "lada niva"?! Uh!

Autor:

Sličnosti sa legendarnim modelom su minimalne.

51
A- A A+

S obzirom da je u pitanju domaći sajam, Lada je na tekućem sajmu automobila u Moskvi je predstavila rekordan broj vozila. Osim aktuelnih modela, prikazan je i zanimljiv prototip "4X4 vižn", koji će možda u jednom trunutku zameniti "ladu nivu".

Glavni dizajner Stiv Matin da ovim modelom, Lada sprema za budućnost. Modelom "4X4 vižn" one žele da pokažu koliki je potecijal legendarne "lade nive" i kako se može transformisati.

Sličnosti sa originalom se jedino mogu primetiti na poklopcu motora i zadnjih blatobrana. Sve ostalo je promenjeno. Oko posmatrača će se prvo zalepiti na dizajn prednjih i zadnjih svetala, kao i velike točkove od 21 inča.

"Lada niva", "jugo" i još pet legedarnih modela

Dodatnih tehničkih detalja zasad nema, ali se zna da će model biti baziran na "specijalnoj platformi".

Fotografije otkrivaju digitalno okruženje ispred vozača, automatski menjač sa reduktorom, dvozonsku klimu, head-up displej i tempomat, a zanimljiv detalj je i delimično stakleni krov.

Kako se vama sviđa ovaj vizija? Pišite nam u komentarima...

Nama se ovakva "niva" ipak više sviđa

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti