U Kruševcu uhapšen Zoran Jotić Jotka? (VIDEO)

Autor:

Policija u Kruševcu uhapsila je, kako navode mediji, Zorana Jotića Jotku zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića zvanog Ždrokinac, Uhapšen je i njegov blizak saradnik I.G. osumnjičen da je bio saučesnik u ovom ubistvu.

18
A- A A+

hapšenje policija uhapšen lisice akcija mup Foto: MONDO, Mario Milojević

Policija navodi da je njima određeno zadržavanje od 48 sati, a raspisana je poternica za S.R. (1993) jer se sumnja da je direktni izvršilac ubistva Dejana Stankovića i njegovog sina Vojina.

Stanković je ubijen u junu ove godine ispred hotela "Golf" u Kruševcu, a njegov sin mesec dana ranije ispred kafića u centru ovog grada, navodi KRIK.

Izvor: Tanjug

Ubijenom Stankoviću, koji je u poznat pod nadimkom Ždrokinac, sudilo se 2015. godine zbog ubistva Milutina Rokića, stomatologa iz Kruševca.

Sudiji Vučkoviću osam godina robije, Jotki 15

On je, međutim, oslobođen, najvećim delom zbog toga što sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu, prenosi KRIK.

Grupa Zorana Jotića Jotke bila je jedna od najbrutalnijih u Srbiji, a formirana je devedesetih godina, navodi portal.

Jotić je grupu osnovao sa Goranom Petrovićem Petom koji je ubijen 2015. godine u teretani hotela "Golf" u Kruševcu, a njegovo ubistvo do danas nije rešeno.

Ubistvo u teretani! Upucan Jotkin saradnik

Jotić i Petrović najviše su se bavili naplaćivanjem reketa poznatim kruševačkim biznismenima, a žrtvama su pretili, bacali bombe na kuće, palili automobile, prenosi KRIK.

Članovi su se bavili i krijumčarenjem droge i oružja, piše u Beloj knjizi organizovanog kriminala, a veliki deo grupe uhapšen je tokom "Sablje" i osuđen za reket i podmićivanje sudije Vrhovnog suda, podseća ovaj portal.

Kako prenosi KRIK, Jotić je odležao kaznu i pre pola godine pušten je iz zatvora.

Povezano

Sve vesti