Za dobar trening ne morate u teretanu

Autor:

Neki ljudi vole da vežbaju, ali jednostavno ne vole da idu u u teretanu. Ako ste i vi među njima, evo kako da budete aktivni a da ne kročite nogom u teretanu.

Koji god da su vaši razlozi za to što ne volite da idete u teretanu, to ne znači da ne možete da vežbate. Mi vam donosimo nekoliko ideja kako da uživate u fizičkim aktivnostima.

Hodanje

Hodanje je sjajna fizička aktivnost i nešto što možete da radite bilo kad. Šetajte, idite pešice gde god možete i instalirajte aplikaciju koja će vam meriti pređene kilometre i korake, kako biste imali predstavu o tome koliko ste aktivni.

Sedmominutni trening

Ako vas vežbanje u teretani izluđuje i ne volite dugo da trenirate, ovaj sedmominutni trening je idealan za vas. Pogledajte ovaj trening koji uključuje kardio, trbušnjake i trening snage, a sve možete da uradite kod kuće, za sedam minuta:

Izvor: YouTube/pelowfig

Najbolje od svega je što ovaj brzi trening možete da odradite čim ustanete i da ostatak dana uživate.

Vožnja rolerima

Ovaj trening je zabavan, rolerima ćete brže nego pešaka stići gde god da ste krenuli, a to je i sjajna vežba za telo.

Plivanje

Ukoliko imate pristup bazenu, a ima ih u većini gradova, plivanje je sjajan način da se odmorite psihički, ali i da budete fizički aktivni.

Plesanje

Volite da igrate? Na YouTube-u možete da nađete mnoštvo dens treninga (potražite cardio dance workout). Ne samo što je to odlična fizička aktivnost i način da se dobro preznojite, dens snižava anksioznost i stres.

Teretana u rancu

Spakujte u ranac podlogu za jogu, male tegove, gume za vežbanje, i idite u park ili na neku drugu prikladnu lokaciju. Ne treba vam mnogo opreme za dobar trening, a na ovaj način možete da imate "svoju teretanu" pri ruci i gde god želite.

Šetajte psa

Ako imate psa, šetajte ga što češće i duže, kako biste oboje vežbali – prijaće vam.

Idite stepenicama

Trening može da bude jednostavan - idite stepenicama kad god možete. Osim toga, u većini gradova ima stepenište koje možete da koristite za trening - penjite se i silazite dok se dooooobro ne preznojite!

MONDO FITNES: Saveti za vežbe na stepenicama

Vozite bicikl

Eto prilike da trening bude zabavan! Okrećite pedale, opustite se i uživajte.

Dobar trening podrazumeva da se i psihički malo opustite i isključite od svakodnevnih briga. Zato pronađite nešto u čemu uživate i posle svakog treninga ćete se osećati kao pobednik.

Povezano

Sve vesti