Napadnuta advokatica u sudu!

Autor:

U novosadskom sudu danas je napadnuta advokatica Enike Veg, koja je od zadobijenog udarca u glavu pala na pod.

5
A- A A+
ubistvo, uviđaj, policija Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, gde je čekala ispred sobe za overu dokumenata, kada ju je pesnicom u glavu udario muškarac čiji je identitet poznat policiji.

Napadač na advokaticu Enike Veg u hodniku novosadskog Osnovnog suda je suprotna stranka u jednom njenom slučaju, potvrdili su za Tanjug iz njene kancelarije.

U Osnovnom sudu je potvrđeno da se desio napad, a u Hitnoj pomoći su rekli da je ona zadobila naizgled lakše povrede glave i da je prevezena u Urgentni centar, prenosi portal 021.

Nakon napada, muškarac je napustio sud i za njim policija traga.

Napadnut advokat Duško Tomić?

Advokatica Enike Veg je poznata novosadska advokatica koja se bavi radnim pravom.

Napad na nju osudila je Advokatska komora Vojvodine i zatražila da nadležni hitno preduzmu sve potrebne mere za otkrivanje počinioca i pokretanje krivičnog postupka.

I Ministarstvo pravde najoštrije je osudilo napad i pozvalo nadležne organe da u što kraćem roku pronađu počinioca kako bi bio priveden pravdi.

Ministarstvo podseća da je formirana stalna radna grupa čiji je cilj unapređenje položaja advokata i jačanje njihove krivično-pravne zaštite.

Napadi na advokate predstavljaju napad i na vladavinu prava jedne države i sve institucije moraju preduzeti mere iz svoje nadležnosti, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, ocenilo je Ministarstvo u saopštenju upućenom medijima.

Povezano

Sve vesti