Ovo je najjači i najopremljeniji "jugo" u istoriji

Autor:

Barem tako tvrde njegovi vlasnici

15
A- A A+
jugo, automobil Foto: MONDO/Predrag Vujić ilustracija

Da li ste čuli za "zastavu jugo 45 spejs vorior" (Space Warrior)?

Do sada smo imali prilike da vam predstavimo najrazličitije moguće "jugiće", poput vrhunski očuvanih kabrioleta do ovog monstruma sa V8 motorom.

Međutim, ovako nešto do sada videli nismo, a našli smo ga u Bosni!

"Jugo 45 spejs vorior" iz 1984. ima električni motor snage od preko 1.000 konja, a zanimljivo je da ima pogon na sva četiri točka i manuelni menjač. Prema informacijama koje je prodavac postavio na oglasni sajt, do 1.000 km/h mu treba samo 15,6 sekundi.

Ovo je jedan od retkih Zastavinih modela sa automatskom klimom, zlatnom bojom enterijera, koji je presvučen alkantarom. Kako je reč o najopremljenijem "jugu" u istoriji, ne čudi poduži spisak spisak dodatne opreme. Između ostalog, tu su panoramski krov, ambijentalno osvetljenje, grejana i ventilirajuća sedišta, LED prednja i zadnja svetla, kao i desni retrovizor.

Kako vozilo koristi "Kosmička stanica Štrpci", automobil ima i posebne satelitske komunikatore sa antenom na krovu, a obložen je "neprobojnom foliom od vanzemaljskih lasera".

Cena ovog fantastičnog modela, koji je prešao samo 36.000 kilometara, iznosi samo 501 evra, a vlasnik ga nudi i u zamenu za neki civilni model.

Na ovom linku možete pogledati fotografije automobila, kao i kompletan spisak sigurnosne i dodatne opreme.

Na kraju, moramo da pohvalimo vlasnike zbog ovakvog genijalnog oglasa. :))

MONDO TV: "ZAŠTO TOLIKO (NE) VOLIMO JUGIĆA?"

Izvor: MONDO TV

MONDO TV PREDSTAVLJA: Yugo kabrio

Izvor: MONDO

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti