Istraga pljačke: Satovi Popovića vrede 145.000 €?

Autor:

Vlasnik Grand produkcije, Saša Popović, i njegova supruga Suzana svedočili su danas u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu u istrazi protiv Vojislava Stojčića, osumnjičenog da je u martu ove godine opljačkao njihovu porodičnu kuću.

8
A- A A+
saša popović, grand Foto: Mondo/Goran Sivački

Saša i Suzana Popović ispitani su u svojstvu svedoka-oštećenih, pošto se sumnja da je Vojislav Stojčić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, iz njihove kuće odneo nakit i satove vredne oko 100.000 evra, s oružnim listom na ime Suzane Popović.

S obzirom da je Popović tvrdio na saslušanju da njegovi satovi vrede 145.000 evra Tužilaštvo mu je dalo rok od 15 dana da dostavi specifikaciju satova koji su ukradeni, kako bi se eventualno obavilo komisiono veštačenje vrednosti, saznaje Tanjug.

Stojčićeva odbrana je najavila svoje nove dokazne predloge, a Tužilastvo će odlučiti o daljem toku postupka.

Badžin sin: Nisam pljačkao, namešteno mi zbog oca

Što se tiče saslušanja Lepe Brene i ostalih porodičnih prijatelja Popovića koji su im dolazili u kuću, tužilaštvo će tek odlučiti da li će ih pozivati da svedoče.

Stojčić je uhapšen 16. avgusta od kada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

Stojčić mlađi je na saslušanju negirao pljačku kod Popovića i tužiocu ispričao da mu je "sve namestila policija zbog oca" i da su mu dokazi podmetnuti.

Međutim, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga tereti za krivično delo teška krađa (zbog velike vrednosti ukradenog), za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

Povezano

Sve vesti