• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojedinac bez pamćenja-vesela nacija

Nova izložba u Arte Galeriji predstaviće rad Dušana Otaševića pod nazivom Amnezijator - stolicu napravljenu od drvenih ploča po kojoj izložba nosi naziv.

Nova izložba u Arte Galeriji predstaviće rad Dušana Otaševića pod nazivom Amnezijator - stolicu napravljenu od drvenih ploča po kojoj izložba nosi naziv.

U Arte galeriji od 2. oktobra, videćemo napravu koja briše sva neželjena sećanja i uspomene-Amnezijator. On poboljšava vašu sklonost ka zaboravljanju, otklanja vezu između uzroka i posledice i omogućava da zaboravite i ljude i događaje.

Pored rada, biće prikazan i petominutni film koji predstavlja duhovit pokušaj primene ovog konceptualno zasnovanog dela u praksi i humorističku kontemplaciju o njegovoj funkciji, svrsi i rezultatima primene.

Rad Amnezijator, rađen je u maniru Otaševićevih najboljih radova iz šezdesetih godina, kada je kao jedan od prvih eksponenata beogradske Nove figuracije pravio duhovite kritičko-ironijske objekte, takođe nije lišen karakteristične angažovanosti i u tom smislu se može posmatrati kao sažimanje ranijih angažovanih tendencija: naprava koja briše sećanje ljudi, stanovnika, jedne zemlje čiji je vazduh konstantno kontaminiran nepovoljnim socijalnim pa i političkim prilikama, uz pomoć humora oslobođena je gorčine i negativnosti.

U cilju interakcije sa publikom – jer, kao što je poznato, Otašević ne mistifikuje i ne hermetizuje svoj rad već je njegova umetnost namenjena svima – posetioci izložbe moći će anonimno da zapisuju sopstvene želje za “Amnezijator” i da ih ubacuju u kutiju – skladište kolektivnog pamćenja i individualnih sećanja.

Tokom izložbe, koja traje do 28.oktobra, posetioci će na LCD ekranima moći da sagledaju i ranije radove umetnika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE